Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Balparmak Tatlısı...

Recommended Posts

Balparmak Tatlısı

 

15151823723_22f26700f5.jpg

 

Malzemeler

 

1 tane yumurta

1 çay bardağı erimiş tere yağı

1 çay bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Kulak memesi kıvamında un

 

Şerbeti için;

 

3 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

Bir kaç damla limon

 

Üzeri için;

 

1 kase irmik

 

Süslemek için;

 

Hindistan cevizi ve ya dövülmüş ceviz

 

Tarifi

 

Hamurunu hazırlamak için karıştırma kabının içine soğuk erimiş tere yağını pudra şekerimizi yumurtamızı kabartma tozumuzu ve son olarak vanilyayı ilave edelim.

 

Karıştıralım son olarak unu az az ilave edelim kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.

 

Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz iri parçalar alın.

 

Parmak uzunluğunda hamurlar elde edip, parmak şekli verip, kasede ki irmiğe bulayıp yağlanmış tepsiye dizin.

 

Yağlanmış fırın tepsimize dizdikten sonra fırında 160 derece de 12 dakika kadar pişirelim. (Pembeleşinceye kadar yani)

 

Şerbetini hazırlayıp soğuduktan sonra şerbeti sıcak tatlımızın üzerine dökelim. (Bir gece önceden yapılıp dinlendirilirse daha da lezzetli oluyor)

 

Üzerine ceviz ve ya hindistan cevizi ile süsleyip servis edelim.

 

Afiyet olsun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...