Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Beyaz Bülbül Tatlısı...

Recommended Posts

Beyaz Bülbül Tatlısı

 

bulbul-yuvasi-tatlisi-tarifi.jpg

 

Malzemeler:

 

3 Adet yufka

125 gr margarin

1 Su bardağı badem

2 Çorba kaşığı tozşeker

1 Adet yumurta akı

1 Tatlı kaşığı tarçın

Bir tutam karanfil tozu

Şerbeti için :

3 Su bardağı tozşeker

3 Su bardağı su

Yarım limonun suyu

Süslemek için:

Hindistancevizi ve yeşil fıstık

 

Hazırlanışı:

 

Öncelikle şerbeti hazırlayın.

Bunun için su ve şekeri kaynatın.

Limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.

Yufkaları düzgün bir zemine alıp önce dörde, sonra 8 eşit parçaya bölün.

Dövülmüş bademi, tozşeker ve yumurta akını karıştırın.

Bir tutam karanfil tozu ile tarçını ekleyin.

Bu harcı yufkaların geniş tarafına koyun.

Önce rulo şeklinde sarın, sonra gül şekli verin ve tepsiye dizin.

Erimiş margarini üzerlerine gezdirin.

Üzerini alüminyum folyo ile kapatın.

Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dakika pişirin.

Fırından alıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

Ortalarına gül suyu dökün.

Hindistancevizi ve yeşil fıstık ile süsleyip, servis yapın.

 

NOT : Arzuya göre ortalarına gül suyu dökün.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...