Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Tarak Tatlısı...

Recommended Posts

Tarak Tatlısı

 

2015-12-04uyur-124639187c84628871.jpg&w=1140

 

Malzemeler:

 

1 çay bardağı irmik

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı hindistan cevizi

1 su bardağı kadar badem

3 yemek kaşığı tereyağı

1 adet yumurta

1 yumurtanın beyazı (içine)

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

 

İçi için;

 

İri kırılmış badem veya ceviz

Üzeri için;

 

1 yumurtanın sarısı

Badem veya ceviz

Şerbeti için;

 

4, 5 su bardağı şeker

4 su bardağı su

Birkaç damla limon suyu

 

Hazirlanisi:

 

Bütün malzemeleri karıştırıp güzel bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzdan küçük bezeler yapıyoruz, tarağımızın üzerine bezemizin bir tanesini koyup hamuru yayıyoruz ,iç malzemesini koyup hamuru uçlarından kapatıyoruz, taraktan alıp iki ucundan birleştiriyoruz. En son üzerine yumurta sarısı sürüp ortasına badem veya ceviz koyup pişiriyoruz. Ben şerbeti yapıp soğuttum, tatlının ilk sıcağı çıkınca soğumadan şerbeti koydum.

 

Afiyet olsun...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...