Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Yoğurtlu Mezeler...

Recommended Posts

Yoğurtlu Mezeler

 

yogurtlu-mezeler-nasil-yapilir_646x340.jpg

 

Türk mutfağında mezelerin ayrı bir yeri vardır. Yemek servisinin en başında servisi yapılan mezelerin çeşitleri saymakla bitmez. Dışarda gidilen yerlerde küçük küçük tabaklarda servis edilen mezeleri evde kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz. Yoğurtla yapılan mezeler herkes tarafından sevilmektedir. Ve oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Şimdi yoğurt kullanarak yapabileceğiniz mezelere bir göz atalım;

 

Haydari

 

1 su bardağı süzme yoğurt

2 çorba kaşığı peynir rendesi

2 diş sarımsak

Kuru nane, tuz, kırmızı biber

1 fincan zeytinyağı

 

Sarımsağı ezin. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağını karıştırın. Servis tabağına alın, üzerine kırmızı biber gezdirin. Servis edin.

 

Semizotu Salatası

 

1 demet semizotu

2 çorba kaşığı süzme yoğurt

3 diş sarımsak

1 kahve fincanı zeytinyağı

Tuz

 

Semizotunu yıkayın ve ayıklayın. Sonrasında çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Tuz ile birlikte ovuşturun. Üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave edin iyice karıştırın. Servis tabağına almadan zeytinyağınıda karıştırın. Ve servis edin.

 

Ispanak Ezmesi

 

Yarım kg ıspanak

1 tane kuru soğan

2 diş sarımsak

75 gr tereyağı

1,5 su bardağı yoğurt

Kırmızı pul biber

Siyah zeytin

 

Ispanakları iyice temizlenene kadar iyice yıkayın. Temizlenen ıspanakları bir tencereye koyun. Üzerine su ilave edin ve haşlayın. Haşlanan ıspanakalrı blendırdan geçirin. Bir tava içerisinde tereyağını eritin. Çok ince kıyılmış soğanları içine atın ve kavurun. Soğanlar kavrulmaya başlayınca ocaktan alın. Ispanaklarla soğanları karıştırın. İçerisine ince ince kıyılmış sarımsakları ilave edin. Yoğurdu da ilave ederek iyice karıştırın. Servis tabağında üzerine pul biber ve zeytin koyarak süsleyebilirsiniz.

 

Patlıcan Salatası

2 adet patlıcanı ocağın üzerinde iyice közleyin. Piştikten sonra kabuklarını temizleyin. Ve bir çatal yardımıyla patlıcanları ezin. 2 çorba kaşığı süzme yoğurt ve 1 çorba kaşığı mayonezi karıştırın. 1 diş sarımsağı da rendeleyip içine koyun. Tuz ve karabiber gibi baharatlar ile tatlandırdıktan sonra servis yapın.

 

Soslu Patlıcan

2 adet patlıcanın kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Doğradığınız patlıcanları kızgın yağda iyice kızartın. Bir kenarda bir kase içerisinde sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Kızartmış olduğunuz patlıcanların üzerine yoğurdun tamamını dökün ve servis edin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...