Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Acılı Ezme Nasıl Yapılır?..

Recommended Posts

Acılı Ezme Nasıl Yapılır?

 

acili-ezme-nasil-yapilir_646x340.jpg

 

Acılı Ezme için Malzemeler

 

2 adet domates

Yarım demet kadar taze soğan

Yarım demet kadar maydanoz

1 tatlı kaşığı biber salçası

4 diş sarımsak

2 tane sivri biber

1 tatlı kaşığı kadar nane

1 tatlı kaşığı kadar kırmızı biber

Yarım tatlı kaşığı kadar tuz

Yeteri kadar nar ekşisi

Yeteri kadar zeytinyağı

 

Acılı Ezmenin Hazırlanışı

Domatesler, sivri biberler, soğan ve maydanoz ince ince kıyılır. Robottan geçirilmemesi önerilir.

 

Çok ince kıymak yeterli olacaktır. Bir diğer yanda salça içine tuz, nane ve pul biber baharatlarından eklenir ve burada erimeye bırakılır. Hemen ardından da doğranmış malzemeler salçanın içine eklenir. Bir yandan da sarımsaklar iyice ezilir ve bunlarda salça karışımına ilave edilir. Hepsi iyice karıştırılır. En son nar ekşisi üzerinden gezdirilir. Nar ekşisi yerine limon suyu da ilave edilebilir. Zeytinyağı da döküldükten sonra servise hazır hale getirilir.

 

Acılı ezme üzerine küçük maydanozlar ile veya yanında marul çiğköfte gibi alternatifler ile birlikte yemek öncesi servis edilebilir. Hepsi birlikte damaklarda leziz bir tat bırakacaktır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...