Renan 794,802 Posted September 26, 2016 Acılı Ezme Nasıl Yapılır? Acılı Ezme için Malzemeler 2 adet domates Yarım demet kadar taze soğan Yarım demet kadar maydanoz 1 tatlı kaşığı biber salçası 4 diş sarımsak 2 tane sivri biber 1 tatlı kaşığı kadar nane 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı biber Yarım tatlı kaşığı kadar tuz Yeteri kadar nar ekşisi Yeteri kadar zeytinyağı Acılı Ezmenin Hazırlanışı Domatesler, sivri biberler, soğan ve maydanoz ince ince kıyılır. Robottan geçirilmemesi önerilir. Çok ince kıymak yeterli olacaktır. Bir diğer yanda salça içine tuz, nane ve pul biber baharatlarından eklenir ve burada erimeye bırakılır. Hemen ardından da doğranmış malzemeler salçanın içine eklenir. Bir yandan da sarımsaklar iyice ezilir ve bunlarda salça karışımına ilave edilir. Hepsi iyice karıştırılır. En son nar ekşisi üzerinden gezdirilir. Nar ekşisi yerine limon suyu da ilave edilebilir. Zeytinyağı da döküldükten sonra servise hazır hale getirilir. Acılı ezme üzerine küçük maydanozlar ile veya yanında marul çiğköfte gibi alternatifler ile birlikte yemek öncesi servis edilebilir. Hepsi birlikte damaklarda leziz bir tat bırakacaktır. Quote Share this post Link to post Share on other sites