Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Havuç Tatlısı Tarifi...

Recommended Posts

Havuç Tatlısı Tarifi

 

havu%C3%A7-tatl%C4%B1s%C4%B1-213x300.jpg

 

Havuç Tatlısı Malzemeleri

 

6 adet havuç

2,5 su bardağı toz şeker

1 paket petibör bisküvi

5 adet ceviz

2 tatlı kaşığı tarçın veya hindistan cevizi

 

Havuç Tatlısı Nasıl Hazırlanır?

 

- 6 adet havuç kullanılarak hazırlanan bu nefis tatlı yapımında öncelikle 6 adet havuç güzelce yıkanarak rendelenir.

 

- 2,5 su bardağı toz şeker ile bir tencerede 20 dk. kadar pişirilir.

 

- Malzemeler piştikten sonra 1 paket petibör bisküvisi küçük parçalar şeklinde kırılır. Kırıldıktan sonra pişen karışıma ilave edilir.

 

- 5 adet cevizin kabukları kırılır ve temizlenir. Temizlenen ceviz parçaları küçük parçalara ayrılarak karışıma eklenir.

 

- Ayrıca 2 tatlı kaşığı tarçın da ilave edilerek tüm malzemelerin içine karıştırılır.

 

- Bu karışım ceviz büyüklüğündeki toplar şeklinde hazırlanır ve tarçına bulanır. İsteğe göre tarçın yerine hindistan cevizi de kullanılabilir. Hindistan cevizine bulanırsa da tatlı harika bir tat kazanabilir.

 

- Hazırlanan toplar bir tepsiye dizilerek buzdolabında 30 dk. bekletilerek havuç tatlısı soğuk servis edilir.

 

havu%C3%A7-tatl%C4%B1s%C4%B1-toplar%C4%B1-300x202.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...