Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Haşhaşlı Pudingli Turta...

Recommended Posts

Haşhaşlı pudingli turta

 

1032533_620x360.jpg

 

Malzemeler

 

Hamur:

 

1 çay bardağı toz şeker

200 gr margarin

1 adet yumurta

3 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

 

Harç:

 

4 su bardağı süt

2 paket vanilyalı puding

4 yemek kaşığı haşhaş tohumu

2 yemek kaşığı antep fıstığı

2 yemek kaşığı fındık

 

Yapılış:

Hamur için kuru malzemeleri eleyerek karıştırın. Üzerine diğer hamur malzemelerini ekleyip yoğurun. Hamurun 1/4’ünü buzluğa koyun. Kalan hamuru yağlanmış turta kabına yayın.

 

Pudingi pişirin ve sıcakken içerisine haşhaş, antepfıstığı ve fındığı ekleyin. 10-15 dakika ılıması için bekleyin. Hamurun üzerine döküp yayın. Buzluktaki hamuru çıkarıp pudingin üzerine rendeleyin veya uzun şeritler yapın. Isıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilık veya sıcak servis yapın. Yanında bir top dondurma veya krema kullanabilirsiniz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...