Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Nar Peltesi...

Recommended Posts

Nar Peltesi

 

1028636_620x360.jpg

 

Malzemeler:

1,5 bardak nar suyu

(3-4 nar)

1/2 bardak siyah üzüm suyu

(250gr siyah uzüm)

1 kahve fincanı toz şeker

2 silme çorba kaşığı mısır nişastası

 

1028636_217b53871e36755be66d6b4c7807c339.jpg

 

Yapılışı:

1,5 bardak su elde edilecek kadar nar ve yarım bardak su elde edilecek kadar üzüm sıkılır.

 

2 kaşık nişasta az bir miktar suyun içinde çözülür, böylece pişirme sırasında nişasta toplar halinde kalmaz .

 

Bir tencerenin içinde meyve suları, şeker ve sulu nişasta orta yükseklikteki ateşte sürekli olarak karıştırarak koyulaşana dek pişirilir.

 

1028636_12c6562703c1b0b2b411455f37b665fd.jpg

 

Pelte kase veya silikon kalıba dökülür, üzerine nar taneleri serpilir ve dolapta soğutulur.

 

Soğuduktan sonra kase servis tabağına ters çerilip yanına bir top şam fıstıklı dondurma topu konularak servis edilir.

 

1028636_95fe6eac47653701e93fd4b27c14a0e5.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...