Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Döşeme Pilav (Azeri Pilavı)...

Recommended Posts

Döşeme Pilav (Azeri Pilavı)

 

2016-11-12uyur-1243253827344a7e36.jpg&w=1140

 

Malzemeler

 

200 gram tavuk (kanat veya but)

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı su

2 soğan

50 gr tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Sarı kök ( zerdeçal)

 

Döşeme Pilav (Azeri Pilavı) Tarifi Yapılışı

 

Önce tavukları 3 su bardağı suyla haşlıyoruz. Tavuklar haşlanırken soğanları doğruyoruz.

 

Soğanlara tuz, karabiber ve sarı kök ( yaklaşık 1 tatlı kaşığı) ekliyoruz ve bir kaşıkla iyice karıştırıyoruz. Baharatları iyice soğanlara yedirmemiz gerekiyor. Pirinçleri yıkıyoruz. Haşladığımız tavukların suyunu süzüp kenara koyuyoruz. Şimdi pilavımızı döşemeye başlıyoruz. İlk önce pilav tencerimize yerini kapatacak kadar ( 2 yemek kaşığı kadar) pirinç koyuyoruz. İkinci sıraya hazırladığımız soğanları ekliyoruz. Sonra tekrar bir sıra pirinç ve bir sıra soğan geliyor. 4.sıranın üstüne tavuklarımızı diziyoruz (ve kalan pirinçleri tavukların üstüne serpiyoruz). Son olarak tavuk suyunu döşediğimiz pilava döküyoruz. Üstüne tereyağını (olmasa da olur) ve sıvı yağını ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamasını bekliyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekmesini bekliyoruz. 10-15 dakika sonra döşeme pilavımız hazırdır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...