Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Özel Soslu Fırın Karnabahar...

Recommended Posts

Özel Soslu Fırın Karnabahar

 

2015-04-09uyur-2da076b85a3f2ea0.jpg&w=1140

 

Malzemeler:

 

1 adet orta boy karnabahar,

tuz, kaynatmak için su,

1 adet kırmızı biber,

2 adet yeşil biber,

 

Beyaz sosu için:

 

2 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı krem peynir,sevdiğiniz baharatlardan bolca ( köri, pul biber, karabiber, kekik) kullanınız, tuz , 1 yemek kaşığı margarin

 

Kırmızı sos için:

 

Sıvı yağ, 1 dolu yemek kaşığı salça, biraz su, tuz

 

Üzerini süslemek için: Maydanoz

 

Yapılışı:

 

Karnabaharı parçalara ayırıp tuzlu suda haşlayınız. Küçük bir tencere içerisinde margarin hariç tüm malzemeleri karıştırarak beyaz sosunu pişiriniz. Katılaşınca içerisine bir kaşık margarini ekleyip erimeye kadar karıştırıp kapağını kapatınız. Diğer taraftan renkli biberlerimizi halka şeklinde doğrayınız. Haşlanan karnabaharı fırın tepsisinin içerisine eyrleştiriniz. Üzerine renkli biberleri serpiştiriniz. Sosu her yere değecek şekilde gezdiriniz. Daha önceden 190-200 derecede ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. Karnabahar pişerken bir tavada salça, tuz ve yağ ile sosu hazırlayınız. Biraz su ile inceltiniz. Pişen karnabaharın üzerine gezdirip 5 dakika kadar fırında bekletiniz. Fırından çıkınca üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...