Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Pırasalı Börek Tarifi...

Recommended Posts

Pırasalı börek tarifi

 

1010570_620x360.jpg

 

Malzemeler:

 

3 yaprak yufka

1 kg pırasa

200 gr parmesan peynir rende

2 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

4 tatlı kaşığı toz şeker

 

Yapılışı:

 

Pırasaları yıkayın ve ince ince doğrayın. Derin teflon bir tavada bir çay bardağı zeytinyağında ve harlı ateşte suyunu çekene kadar kavurun. Pişmeye başlayınca tuzunu ve şekerini koyun. Karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Parmesan rendesini ilave edip soğumaya bırakın.

 

Yufkayı tezgâha yayın ve dörde bölün. Her bir parçaya 1 su bardağı suyla karıştırdığınız zeytinyağından sürün ve pırasayı yufkaların geniş kenarına kafi miktarda koyun. Sigara böreği gibi ama kenarlarını kıvırmadan sarın. Kendi etrafında döndürün ve gül böreği şekli verin. Fırın tepsisine yağlı kağıdı yayın.

 

Fırını 200 derecede ısıtın. Börekleri fırın kâğıdının üzerine yerleştirin. Üzerine yine zeytinyağıyla karıştırdığınız suyu sürün. Dilerseniz üzerine sürdüğünüz bu suya yumurta sarısı da ekleyebilirsiniz. Sıcak fırında pişirin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...