Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Çiçek Poğaça Tarifi...

Recommended Posts

Çiçek Poğaça Tarifi

 

cicek-pogaca-604x380.jpg

 

Malzemeler

 

Hamuru için;

 

6 su bardağı un

1 yumurta

½ su bardağı sıvı yağ

1. 5 yemek kaşığı kuru maya

1. 5 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

Harç koymadan önce hamurun üzerine sürmek için;

2 yemek kaşığı tereyağı

 

İçi İçin;

 

350-400 gr kıyma

2 tane soğan

1/3 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

 

Üzerine sürmek için;

 

½ su bardağı sıvı yağ

¼ su bardağı su

 

Yapılışı

 

Yeni bir poğaça tarifiyle birlikteyiz yine. İsmi de kendisi de çok şirin bir poğaça. Çay saatleri, kahvaltı sofraları ya da benim gibi akşam yemeği yanında ekmek yerine hazırlayabilirsiniz. Görüntüsü çok güzel, tadı sevdiğimiz açma börek, tadında.

 

Hazırlanması

Önce hamurumuzu yoğurup mayalanmaya bırakalım.

Kuru mayayı bir kaseye koyup, üzerine 1 çay kaşığı şeker ve 1/2 çay bardağı ılık su koyup karıştırın. Siz diğer malzemeleri hazırlarken mayanız kabarmaya başlayacak.

Hamur yoğuracağımız kabın içine 5,5 su bardağı unu boşaltıp ortasını açın.

1 yumurtayı kırın, süt, sıvı yağ, tuz, ½ su bardağı su, şeker ve mayayı ilave edin.

Hamurunuzu yoğurun.

Üzerini örtüp mayalanmasını bekleyin. Bir saate yakın bekletin.

Hamurunuz kabarmayı beklerken siz içini hazırlayın.

Soğanları çok ince doğrayın.

Karabiber, tuz koyun.

1/3 Su bardağı su ilave edip karıştırın.

Buzdolabında beklesin siz hamurunuzu açarken

Hamurunuzu merdane yarımı ile yarım santimden biraz daha ince olarak açın.

Su bardağının ağzı ile yuvarlak daireler kesin.

Üzerini fırça ile yağlayın.

Orta kısmına kıymalı harçtan koyun.

Elinizle kenarlarını kapatıp yağlanmış tepsiye iki ucu öne gelecek şekilde dizin.

Midye şeklini anımsatıyor. Resimlerde daha rahat görebilirsiniz.

Orta boy borcamı doldurup, bir avuç büyüklüğünde hamurumdan arttı.

Tepsiyi hazırladıktan sonra kenara koyun, 15 dakika dinlensin fırına vermeden önce. Mayalı hamur olduğu için kabarmaya biraz daha devam edecektir.

Üzerine fırça ile yağ sürerek, turbo fırının orta gözünde, 170 derecede 10 dakika ısıtılmış fırına verin.

 

Üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirin.

Kontrollü pişirmenizi öneririm.

Benim tepsimin üzeri daha çabuk kızardı. Altının biraz daha pişmesi gerekiyordu. Bir alt göze alıp, en üst gözede boş bir tepsi koydum. Çok iyi geldi. Altı da çok güzel pişti böylece.

30-35 dakika arasında pişirildi.

 

Fırından çıkarttığınız zaman üzeri sertleşmiş olabilir. Fırçayla tekrar sıvı yağ sürün.

Ve parmak uçlarınızla çok hafif su serpin ve üzerini sofra bezi ile iyice örtün.

Yumuşacık olduğunu göreceksiniz.

 

Afiyet olsun.

 

Alıntı

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...