Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Simit Tadında Poğaça Topları...

Recommended Posts

Simit Tadında Poğaça Topları

 

tarif3-22-11-2016-04-41.jpg

 

Malzemeler

 

1 adet yumurta ( beyazı içine, sarısı üstüne)

25 gr yaş maya

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı su

1 yemek kaşığı şeker

Tuz

Aldığı kadar un

 

iç harcı için;

 

Beyaz peynir

rendelenmiş kaşar peyniri

maydanoz

arzuya göre karabiber, pulbiber

 

Sosu için;

 

bir yumurta sarısı

3 yemek kaşığı pekmez

yarım çay bardağı su

üzeri için;

susam

 

Simit Tadında Poğaça Topları Tarifi Yapılışı

 

Yoğurma kabına unu alın (benim yaklaşık 4 su bardağı geldi). Unun ortasını açıp önce mayayı ılık su ve sütü ekleyip maya eriyinceye kadar karıştırın. Diğer malzemeleri ekleyin. Elinize yapışmayacak şekilde bir hamur elde edin. Gerekirse un ilave edebilirsiniz. Hamuru bir saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın ve her bezeyi çok kalın olmayacak şekilde açıp iç harcı koyun ve kapatın. Bu işlemi hamur bitene kadar uygulayın. En son hazırladığımız sosa batırıp susama buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve kızarana kadar 180-190 derecede pişirilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...