Jump to content
Sign in to follow this  
sevilay32

Gebrannte Mandeln (Kavrulmuş Badem Şekeri)

Recommended Posts

Gebrannte Mandeln (Kavrulmuş Badem Şekeri)

Malzemeler

 

  • 200 gr badem (tuzsuz kavrulmamış)
  • 1 buçuk çay bardağı su
  • 1 buçuk çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya (isteğe bağlı)

Gebrannte Mandeln (Kavrulmuş Badem Şekeri) Tarifi Yapılışı

 

İlk olarak bir teflon tavaya suyumuzu, şekerimizi tarçınımızı ve vanilyamızı koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca içine bademlerimizi de atıyoruz ve karıştırıyoruz. Şekerimiz karamelize olana, su buharlaşıncaya kadar devam ediyoruz. Karıştırmayı bırakmayın ki yanmasın. Suyu bitince rengi parlak olacak, sonra rengi solacak. Solunca bademleri çıkarmayın ve devamlı karıştırın. Tekrar rengi parlaklaşacak. Yakmamak için karıştırın durmadan. Parlaklaşınca bademlerimizi bir borcama dökün (yada tepsi) isterseniz altına fırın kağıdı serin. Soğuyunca dışı şekerleme gibi olacak. Ilıdıktan sonra veya Soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...