Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Saltanat Pilavı Tarifi...

Recommended Posts

Saltanat pilavı tarifi

 

1395591_940x531.jpg

 

MALZEMELERİ

Pilavı için;

3 su bardağı pirinç

5,5 su bardağı su

2 bağ ıspanak

2 adet havuç

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tuz

 

Köftesi için;

250 gr dana kıyma

1 yumurta

1 çay bardağı galeta unu

Pulbiber

Karabiber

Kimyon

Tuz

 

SALTANAT PİLAVI NASIL HAZIRLANIR?

Havuç ve ıspanağı ayrı ayrı soteleyin. Pirinçleri yıkayıp, süzün. Tereyağı-zeytinyağı ekleyip ısıttığımız tencereye pirinç, su, tuz ekleyip pişirelim. Demlenmeye bırakalım.

 

Köfte için; kıymamıza yumurta, galeta unu ve baharatlarımızı ekleyip yoğuralım. Harçtan parçalar alıp misket şeklinde köfteler elde edelim. Kızartalım.

 

Pilavın yarısını ıspanak sote ile diğer yarısını havuç sote ile karıştıralım. Kelepçeli kalıbımıza önce ıspanaklı pilavı yayalım daha sonra havuçlu pilavı yaylım ve sunum tabağına ters çevirerek koyalım. Üzerine köfteleri yerleştirip servis edebiliriz. Afiyet olsun.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...