Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Patates Tatlısı Nasıl Yapılır?..

Recommended Posts

Patates Tatlısı Nasıl Yapılır?

 

1466080251749.jpg

 

Malzemeler

125 gram margarin

2 adet haşlanmış patates

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

l 1 paket vanilya l Aldığı kadar un

l 3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz

1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için: 1 su bardağı su

Bir buçuk su bardağı tozşeker

1 çorba kaşığı limon suyu

 

Patates Tatlısı Yapılışı

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Hamuru için, margarini eritip soğutun. Haşlanıp ezilmiş patates, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Üzerine azar azar elenmiş un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın.

 

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açın. Dövülmüş ceviz ve tarçını karıştırıp açılan hamurların üzerine koyun. Büzdürerek kapatın ve elinizde yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirip, arzunuza göre süsledikten sonra servis yapın..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...