Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Çilekli Köpük Kremalı Pasta Tarifi...

Recommended Posts

Çilekli Köpük Kremalı Pasta Tarifi

 

cilekli-kopuk-kremali-pasta-tarifi-1489564837139.jpg

 

Malzemeler

2 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

100 gram oda sıcaklığında tereyağı

1 küçük paket kakao

2 su bardağı un

1 çay bardağı süt

 

Köpük krema için:

500 gram çilek

2 paket kremşanti (1 paket 75 gram)

Bir buçuk su bardağı soğuk süt

1 kahve fincanı damla çikolata

1 paket labne peyniri

 

Çilekli Köpük Kremalı Pasta Yapılışı

Yumurta ve toz şekeri çırpın. Tereyağı, kakao ve un ekleyip karıştırın. Sütü azar azar ilave edip, koyu kıvamlı bir hamur elde edin. Kelepçeli kalıba boşaltıp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25-35 dakika pişirin. Soğuması için servis tabağına alıp, dinlendirin. Kekin ortasındaki kabaran bölümü bıçak yardımı ile kesip, daha sonra kullanılmak üzere kenara alın. Bu açıklığa dilimlenmiş çilek yerleştirin. Köpük krema için kremşantiyi soğuk süt ile çırpın. Labne peyniri azar azar ekleyip, spatula yardımıyla karıştırın. Damla çikolata ilave edip karıştırmaya devam edin. Köpük kremayı çileklerin üzerine, bombeli olacak şekilde yayın. Kenara ayırdığınız kek parçasını ufalayın ve üzerine serpiştirin. Bir gece buzdolabının alt rafında dinlendirip servis yapın.

.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...