Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Güveçte Beşamel Soslu Kereviz Tarifi...

Recommended Posts

Güveçte Beşamel Soslu Kereviz Tarifi.

 

guvecte-besamel-soslu-kereviz-tarifi-1487234678796.jpg

 

Malzemeler

4 adet kereviz

500 gram kuşbaşı kuzu eti

2 çorba kaşığı tereyağı

1 adet soğan,

Yeteri kadar su

Tuz,

Karabiber

 

Beşamel sos için:

1 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı un

1 su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,

Tuz,

Karabiber

2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

 

Güveçte Beşamel Soslu Kereviz Yapılışı

1 Tereyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı kavurun.Eti ekleyin, suyunu salıp, yeniden çekene kadar pişirin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edin ve suyu çekene kadar pişirin.

 

2 Temizleyip elma dilimi şeklinde doğradığınız kerevizi tencereye ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. 1su bardağı sıcak su ekleyip 15 dakika pişirdikten sonra bir güvece aktarın. 3 Beşamel sos için tereyağını bir tavaya alıp, unu rengi dönene dek kavurun. Üzerine azar azar ve karıştırarak süt ekleyin. Boza kıvamına gelince kaşar peyniri, tuz, karabiber ve dereotunu ilave edip ocaktan alın.Beşamel sosu güveçteki yemeğin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapın.

.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...