Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Gazete Baklavası...

Recommended Posts

Gazete baklavası

 

1373790_940x531.jpg

 

Gazete Baklavası Malzemeleri

 

Hamuru için;

1 çay bardağı süt

Yarım çay bardağı su

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı sirke

1 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı kabartma tozu

2 yumurta

Bir çimdik tuz

Aldığı kadar un

 

İç harcı için;

300 gr dövülmüş ceviz içi

 

Şerbeti için;

3 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su

Birkaç damla limon suyu

 

Hamurları açmak için;

Un

Nişasta

 

Üzeri için;

250 gr tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

 

Gazete Baklavası Nasıl Hazırlanır?

1. Hamuru için, ılık sütü , ılık suyu, yoğurdu , yumurtayı, sıvıyağı, şeker, tuzu, sirkeyi bir kaba koyup karıştırın.

2. Üzerine unu ve kabartma tozunu da ekleyip hamuru yoğurun. Bezelere ayırıp, pasta tabağı büyüklüğünde açın aralarını unlayıp buzdolabı poşetine koyun ve 1 saat dinlendirin.

3. Diğer tarafta şerbeti için, suyu kaynatın.

4. Kaynayan suya şekeri ve limon suyu ekleyip bir kaç dakika kaynatarak altını kapatın.

5. Dinlenen hamurları incecik açın. Açtıktan sonra, oklavaya sarararak büzün.

6. Daha sonra perşömen kağıdına açıp biraz kurutun. 3 bezeyi de bu şekilde yaptıktan sonra ilk hamurun üzerine, cevizi serpin.

7. Daha sonra kağıdı kaldırarak rulo gibi sarın. Ardından 3 parmak kalınlığın da kesip tepsiye yerleştirin.

8. Bütün hamurları bu şekilde yaptıktan sonra, tereyağını eritip, sıvıyağla birlikte hamurların üzerinde gezdirerek 170 derecede fırına verip pişirin.

9. Piştikten sonra biraz soğutup soğuyan şerbeti de üzerine dökerek şerbetleyin. Afiyet olsun!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...