MiLiTaN 601,125 Posted September 12, 2017 Ben narenciye bölgesinde yaşıyorum, bu şekilde verimli bir limon ağacı yetiştirilecek olsa buradaki herkes fidanı limon çekirdeğinden yetiştirir.. Limon ağacı, turunç çekirdeğinden çıkan fideyi aşılayarak elde edilir.. Portakal, mandalina vs. hepsi turunç fidesinden aşılanır.. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Renan 794,499 Posted September 12, 2017 Hayallerimizin üstüne limon sıkmasan olmazdı... Aman ya bizimki evde balkonda yeşillik olsun. Mesele limon değil dermişim... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiLiTaN 601,125 Posted September 12, 2017 Kamkat dikin, hem meyvesini de yersiniz 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Renan 794,499 Posted September 12, 2017 Onu da genelde süs olsun diye dikiyorlar sanırım... Quote Share this post Link to post Share on other sites
sevilay32 19,550 Posted September 12, 2017 Kumkuat yada kamkat tadı pek güzel değil ama çok faydalı bir meyve, bana kabuğunu soymadan ye demişlerdi. Limon fidesiyle beraber onu da almıştım ama ikisini de yaşatamadım. Sıcak iklimlerde dışarda yetişiyor ama ben evin içinde koca saksıları oradan oraya taşıdım durdum, her şeyi denedim olmadı. En iyisi sıcak iklim bitkileri sevdasından vazgeçip kendi oturduğumuz yere uygun bitkiler seçmek galiba. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiLiTaN 601,125 Posted September 12, 2017 Renan, 2 saat önce yazdı: Onu da genelde süs olsun diye dikiyorlar sanırım... Yoo meyvesi oldukça faydalı, diyabet hastaları tüketiyor.. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiLiTaN 601,125 Posted September 12, 2017 sevilay32, 1 saat önce yazdı: Kumkuat yada kamkat tadı pek güzel değil ama çok faydalı bir meyve, bana kabuğunu soymadan ye demişlerdi. Limon fidesiyle beraber onu da almıştım ama ikisini de yaşatamadım. Sıcak iklimlerde dışarda yetişiyor ama ben evin içinde koca saksıları oradan oraya taşıdım durdum, her şeyi denedim olmadı. En iyisi sıcak iklim bitkileri sevdasından vazgeçip kendi oturduğumuz yere uygun bitkiler seçmek galiba. Ben yedim hoşuma da gitti, evet kabuğuyla yeniliyor.. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Renan 794,499 Posted September 12, 2017 İnternette kamkat fidan satışlarını görmüştüm. Bir dahaki bahara artık... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
sevilay32 19,550 Posted September 12, 2017 Biraz pahalı fiyatları , onun için ölünce daha çok üzülüyor insan Meyve düşünüyorsanız çilek yetiştirebilirsiniz saksıda, balkonda böğürtlen ve ahududu da oluyor, nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama. Fiyatları da kamkata göre çok daha uygun. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiLiTaN 601,125 Posted September 12, 2017 sevilay32, 8 dakika önce yazdı: Biraz pahalı fiyatları , onun için ölünce daha çok üzülüyor insan Meyve düşünüyorsanız çilek yetiştirebilirsiniz saksıda, balkonda böğürtlen ve ahududu da oluyor, nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama. Fiyatları da kamkata göre çok daha uygun. Ben 10'ar liradan sözünü aldım 2 tane kamkat fidanının.. Quote Share this post Link to post Share on other sites