Jump to content
hera

Disardakilerden Daha Guzel Olan Tavada Lahmacun

Recommended Posts

Hamuru için;

 

1. 5 su bardağı süt 1 su bardağı ılık su 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 silme yemek kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 5-5.5 su bardağı un

 

İç harcı için;

 

400 gram orta yağlı kıyma 2 adet kuru soğan 3 adet yeşil biber 1 adet domates 5-6 dal maydanoz 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz ve cok az kimyonla karabiber

 

 

ilk olarak hamuru hazırlıyoruz ilik sütü karıştırma kabına alalım içine sıvı yağ tuz ekleyelim yavaş yavaş unu katalım. Ve azar azar kıvama bulmak için ilik suyu ekleyelim. Hamur kıvam olarak ele yapışan bir hamur oluyor .Bu aşamada verdigim un az veya çok gelebilir ölçülü koymakta fayda var. Daha sonra tezgahı unlayalım bütün hamuru küçük bezeler yapalım ve tezgaha dizelim üzerine nemli bir bez örtelim dinlensin.

İç harcı için kıymayı derin bir kaseye alalım rondo ya soğanı yeşil biberi koyalım ince çekelim ve kıymanın içine ilave edelim daha sonra domates ve maydanozu çekelim ilave edelim ve salçasını tuzunu sıvı yağ katalım ve karıştıralım.Pişirme aşamasında kapaklı bir teflon tava kullanıyoruz tavayı ocağa alalım ve ilk bezeyi tabak büyüklüğünde açalım üzerine aralıklı bir şekilde elimizle iç harcı yayalım. Tavaya yerleştirelim. Ocağı yüksek ayarla açalım içi buhar olup kaynama noktasına gelince altını kısalım Çok kısa sürede pişiyor zaten altları kızarınca alalım, üzerine yaş bir bez kapatalım ve üzerine kapak kapatalım(kurumamasi icin ) Pişme esnasında kapağı sık açmayın ki kıymalar buharla pişecek kaçmasın dışarı. Bütün bezelere aynı işlemi yapın biri pişerken diğerini hazırlayabilirsiniz Birde pişen lahmacunları üst üste koyarken bir düz bir ters koyun yan 1. Koyun diğerininde onun üzerine etli tarafını koyun. ~25 tane filan çıkıyor.. afiyet olsun

Edited by hera
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ellerine sağlık heracım,bugünlerde lahmacun yapma merakı sardı beni,denemelerim oldu ben fırında pişirmiştim ama en kısa zamanda bunu da deneyeceğim..:)

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ellerine sağlık heracım,bugünlerde lahmacun yapma merakı sardı beni,denemelerim oldu ben fırında pişirmiştim ama en kısa zamanda bunu da deneyeceğim..:)

 

Tesekkur ederim sevgili veda_busesi ben hep bunu yapiorum bizimkiler pek begenior hatta birgun de canimiz istedi disardan soylemistik herzaman aldigimiz yerinkini begenmediler bu kuruymuş die :) :) yanina da cig kofte yapinca oh mis :) :)

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...