Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Sodalı ve Ispanaklı Börek...

Recommended Posts

Sodalı ve ıspanaklı börek

566124-3-4-3a1cd.jpg

Malzemeler:

5 adet hazır yufka

1 tabak ezilmiş beyaz peynir

1 demet doğranmış ıspanak yaprakları

2 su bardağı yoğurt

1 şişe sade soda

1 su bardağı zeytinyağı

2 yumurta

Ispanaklar için (1 çay kaşığı tuz, 1çay kaşığı pul biber veya karabiber, 1 tatlı kaşığı toz şeker, ıspanakları yağlamak için zeytinyağı)

Yapılışı:

Beyaz peynirler bir çatalla ezilir, ıspanaklar bir parmak kalınlığında kıyılır ve yazılan malzemelerle harmanlanır. Çukur bir kaba yumurtalar konulur ve çırpılır, yoğurt ve soda ilave edilerek tekrar çırpılır ve en son yağ ilave edilerek biraz daha karıştırılır.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir, yufka buruşturularak tepsiye yayılır ve üzerine bolca sıvı harcımızdan yedirilir. İkinci ve üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygularız ve üzerine ıspanakları yayarak üzerine beyaz peynirleri serperiz. Lezzetli olsun diye peynirlerin ve ıspanakların üzerine de sıvı harcımızdan dökeriz.

Dördüncü ve beşinci yufkaya da bolca sıvı harcımızdan döktükten sonra yufkalar harcı iyice çeksin ve çabuk pişsin diye bir bıçakla yufkaları kare şeklinde keseriz ve 200-220 derece ısıdaki fırında pişiririz.

Böreklerin üzeri nar gibi kızarınca fırından alırız ve böreklerin biraz buharı çıktıktan sonra servis yaparız.

Afiyet olsun.

Not: Ispanak yerine pazı veya ısırgan otu da kullanabilirsiniz.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...