Renan 794,495 Posted August 23, 2017 Sodalı ve ıspanaklı börek Malzemeler: 5 adet hazır yufka 1 tabak ezilmiş beyaz peynir 1 demet doğranmış ıspanak yaprakları 2 su bardağı yoğurt 1 şişe sade soda 1 su bardağı zeytinyağı 2 yumurta Ispanaklar için (1 çay kaşığı tuz, 1çay kaşığı pul biber veya karabiber, 1 tatlı kaşığı toz şeker, ıspanakları yağlamak için zeytinyağı) Yapılışı: Beyaz peynirler bir çatalla ezilir, ıspanaklar bir parmak kalınlığında kıyılır ve yazılan malzemelerle harmanlanır. Çukur bir kaba yumurtalar konulur ve çırpılır, yoğurt ve soda ilave edilerek tekrar çırpılır ve en son yağ ilave edilerek biraz daha karıştırılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir, yufka buruşturularak tepsiye yayılır ve üzerine bolca sıvı harcımızdan yedirilir. İkinci ve üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygularız ve üzerine ıspanakları yayarak üzerine beyaz peynirleri serperiz. Lezzetli olsun diye peynirlerin ve ıspanakların üzerine de sıvı harcımızdan dökeriz. Dördüncü ve beşinci yufkaya da bolca sıvı harcımızdan döktükten sonra yufkalar harcı iyice çeksin ve çabuk pişsin diye bir bıçakla yufkaları kare şeklinde keseriz ve 200-220 derece ısıdaki fırında pişiririz. Böreklerin üzeri nar gibi kızarınca fırından alırız ve böreklerin biraz buharı çıktıktan sonra servis yaparız. Afiyet olsun. Not: Ispanak yerine pazı veya ısırgan otu da kullanabilirsiniz. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
İη¢ιѕєℓ 905,182 Posted August 23, 2017 Off olsakta yesek 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites