Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Patlıcanlı Börekitas...

Recommended Posts

Patlıcanlı börekitas

Patlıcanlı börekitas nasıl yapılır?

malzemeler:

Hamur için:

500 gr un
125 gr tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı soğuk su
1-1.5 tatlı kaşığı sirke
1 yumurta (sarısı ve akı ayrılmış)
1 dilim beyaz peynir (ince rendelenmiş)
 

İç harcı için:

125 gr beyaz peynir
125 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri
4-5 közlenmiş patlıcan
Karabiber

Hazırlanışı:

Unu ve buzdolabından çıkardığınız tereyağını parmaklarınızla birbirine iyice yedirin. Yumurta akını bir tutam tuz ile çırpıp hamura ekleyin. Sarısını üzerine sürmek için bir kenara ayırın. Sirkeyi ekleyin ve yine parmaklarınızla yedirin. Sırası ile soğuk su, zeytinyağı, rendelenmiş bir dilim beyaz peynir ve tuzu ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur olacak şekilde yoğurun. 30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakın. Patlıcanları fırında közleyip kabuklarını soyun. İyice süzün ve peyniri ile karabiberi karıştırın. Dinlenmiş hamuru merdane ile 3-4 santim kalınlığında açıp bir bardakla yuvarlaklar şeklinde kesin. İçine patlıcanlı harçtan bir miktar ekleyin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip ikiye katlayarak fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı sürün ve bir miktar kaşar peyniri serperek önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin.  

Afiyet olsun 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...