Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Bu Bilgiler İşinize Çok Yaracak!..

Recommended Posts

Bu bilgiler işinize çok yaracak!

Örneğin yumurta kabuğunu bahçecilik işlerinde kullanabilirsiniz. 
Çünkü yumurta kabuğunda yüksek miktarda mineral ve protein bulunur.

Eğer kabukları çöpe atmak yerine iyice ufalayıp toz haline getirdikten sonra toprağa gömerseniz, bitkileriniz daha gür çıkacaktır.

Özellikle yumurtanın kabuğunda yer alan kalsiyum miktarının da çok fazla olduğu biliniyor. Bu nedenle yumurta kabuğu ve suyu çok çeşitli yerlerde işinize yarayacaktır.

Yumurta içerdiği protein ve kalsiyum sayesinde oldukça faydalı bir besin.

Yaz aylarının sevilen meyvesi karpuzun seçimi hakkında pek çok ipucu var. İşte mükemmel karpuzu seçerken dikkat etmeniz gerekenler...

Eğer karpuzun kabuğunda kahverengi çizgiler görünce çürük deyip almıyorsanız hata ediyorsunuz.

Karpuz yüzeyindeki kahverengi noktalar ve çizikler karpuz büyürken çiçeğinin arılar tarafından çokça ziyaret edildiğini gösterir.

Tozlaşma denilen bu doğal olay ne kadar çok olursa karpuz o kadar tatlı oluyor. Yani kahverengi benekli, çizikli karpuz görürseniz hemen almalısınız.

Karpuzun dip kısmının rengi ne kadar sarıya yakın olursa alacağınız karpuz da o kadar tatlı olur. Yani o bölge beyazsa, satın alacağınız karpuz tatsızdır.

Karpuzun şekline göre de cinsini kolayca anlayabilirsiniz. Karpuzun ince ve uzun olan karpuzlar bol sulu olur.

Daha yuvarlak olanları ise tatlıdır.

Karpuz sapı, karpuzun olgun olduğunu gösterir (şayet rengi koyu ise). Eğer sapın rengi yeşilse yakın zamanda toplandığını ve olgun olmadığını gösterir.

Karpuzu küçüklüğüne ya da büyüklüğüne göre değerlendirmemelisiniz. Önemli olan nokta karpuzu elinize aldığınızda ağır hissetmenizdir. Çünkü büyük karpuzlar da pekala kelek çıkabilir.

POŞETİN İÇİNE İSPİRTO DOLDURURSANIZ...

Karasinekler her yerde her an belirebilen hayvanlardır. Genellikle sıcak havalarda ortaya çıkan bu sinekleri rahatlıkla evinizden uzaklaştırabilmeniz mümkün.

İşte karasineklerin evinizden uzaklaşmasını sağlayacak en etkili ve en pratik yöntem…

Evinize karasineklerin girmesini istemiyorsanız ispirtolu suyla karasinekleri evden uzaklaştırabilirsiniz. Sürekli bir yerde toplanmaya meyilli olan karasinekler için bu yöntem en etkili yoldur.

Ayrıca ispirtonun böceklere ve sineklere karşı inanılmaz bir kokuya sahip olması onları uzaklaştırmada etkili olacaktır. Özellikle ispirtoları şeffaf poşetlerin içerisine yerleştirip ışık alan bir yere kapı önüne veya cam önüne ışık alan herhangi bir yere asabilirsiniz. Şeffaf poşetler güneş ışığının kırılmasına ve prizmalar oluşmasına neden olacaktır. Bu optik etki sayesinde uçan sinekler hem kokudan hemde ışıktan bulunduğunuz ortama yaklaşamayacaklardır.

Tüylenen kazağınızı tıraş bıçağıyla temizleyebilirsiniz.

Açık renkli giysilerinizden fondöten lekesini çıkarmak için tıraş köpüğü kullanın.

Beyaz kıyafetlerde oluşan sararmayı gidermek için, sararmış bölgeleri düz beyaz hamam sabunu ile yıkayın.

Salatalıklarınızın ve kabaklarınızın içlerini kolayca çıkartmak için bir dondurma kaşığı kullanabilirsiniz.

Bu bilgiler işinize çok yaracak!

Eğer yaptığınız yemek çok yağlı olursa fazla yağı birkaç buz küpü ve kağıt havluyla alabilirsiniz. Buzu havluyla sarın ve yemeğin üzerinde gezdirin. Buz mıknatıs görevi görerek yüzen yağı çekecektir.

Eğer cupcake kalıbınız yoksa, bunun yerine parşömen kağıdı kullanabilirsiniz.

Bu bilgiler işinize çok yaracak!

Pizza veya diğer pişmiş yemeklerinizi mikrodalga fırında ısıtırken yanına bir bardak su koyun. Nem, yemeğin kurumasını engelleyecektir.

Dökme demir tencerelerinizin zamanla paslanmasını engellemek için bulaşık deterjanı kullanmayın. Bunun yerine tablet tuz kullanın. Bu yöntem pişirme esnasındaki baharatların kalıcı kokularını ortadan kaldırır.

Maydanoz, dereotu gibi otlarınızı buz küpü tepsisinde dondurursanız, vitaminlerini korumuş olursunuz.

Cevizlerin aromasını ve besleyici özelliklerini korumak için dondurun. Dondurucuya koymadan önce onları küçük kaplara koyun.

Sarımsak veya soğan kokularını elinizden çıkarmak için sofra tuzu veya limonu kullanın. Onları ellerinize sürtün ve su ile durulayın.

Tenceredeki yemeğin taşmamasını istiyorsanız üzerine tahta bir kaşık bırakın. Asla taşmayacaktır.

Bu bilgiler işinize çok yaracak!

Çelik mutfak eşyalarınızın parlaklığını geri kazandırmak için, onları sirke ve su karışımı ile yıkayın. Eğer metal parçaları yoksa aynı karışımla bir gece beklerek elde edebilirsiniz.

Ahşap kaşık ve spatulalar zamanla kararır ve kötü kokuya sahip olur. Bunun için ahşap gereçlerini suda kaynatın ve güneşte kurumaya bırakın. Bu yolla ahşap gereçleriniz eski haline kavuşacaktır.

Doğrama tahtalarınızdan gelen kötü kokuları gidermek için tahtalarınızı unla ovun ve 10-15 dakika bekletin. Daha sonra yarım limon ile silin. Bu yöntem kötü kokuları yok etmenin garantisini verir.

Eğer yemek yaparken kendi notlarınızdan veya bir yemek kitabından yardım alıyorsanız, onları tezgah üzerinde tutmak biraz sakıncalı olabilir. Bunun için kitabı istediğiniz sayfada tutmak ve sabitlemek amacıyla bir pantalon askısı kullanın. Kitabınızı yemek yapacağınız yerin üzerinde güvenli olacak şekilde asın.

Giysilerinizin koltuk altlarındaki ter lekelerinden limon suyu veya karbonatla kurtulabilirsiniz.

Streç filminiz kullanırken kopup yapışıyor mu? Bunu engellemek için streç filmi buzdolabında saklayın. Soğuk, kopmaları ve kapışmaları en aza indirir.

Yumurtları kaynattığınız suyun içine sirke ya da karbonat ekleyin. Bu yöntem, yumurtalarınızın kolayca soyulmasını sağlayacaktır.

Limonun suyunu son damlasına kadar kullanmak istiyorsanız, önce buzdolabında bekletin. Ardından mikrodalga fırında 15-20 saniye bekletin.

Peynirin rendeye yapışmaması için yarım saat boyunca buzdolabında bekletin.

Gözleriniz yaşarmadan soğan kesmek için, doğramadan yarım saat önce soğanı buzdolabında bekletin.

Mükemmel yumurta pişirmek için, ocağın üstüne tavayı koyun. Yağ yerine su ekleyin ve yumurtaları kırın.

Yumurtalarınızın ne kadar taze olduğunu bu şekilde anlayabilirsiniz.

Tam şekilde dibe çöküyorsa taze, yarısı çöküyorsa bir haftalık, sadece uç kısmı zemine değiyorsa 2-3 haftalık, dibe vurmuyorsa oldukça bayattır.

Bu bilgiler işinize çok yaracak!

Limonu kolaylıkla sıkmak istiyorsanız elinizle baskı uygulayıp yuvarlayın.

Bu bilgiler işinize çok yaracak!

Köpüren suyun taşmasını engellemek için bir tahta kaşık yeterli.

Bu bilgiler işinize çok yaracak!

Sarımsakları sıcak suya bırakırsanız kabuklar kendiliğinden düşecektir.

Izgara balığı seviyor, balığa sinen ızgara tadını sevmiyorsanız limon kullanmayı deneyin.

Bu bilgiler işinize çok yaracak!

Dondurmanızı buzluğa koyacaksanız mutfak poşetinde koymanız tazeliğini koruyacaktır.

Zencefiliniz ziyan olsun istemiyorsanız, kaşıkla soyabilirsiniz.

Bu bilgiler işinize çok yaracak!

Yumurtaları suda haşlamak istemeyenler için: Fırında yumurta

Yumurtalarınızı 15 dakika yüksek ayarda fırında tutmanız yeterli.

Bu bilgiler işinize çok yaracak!

Donmuş tereyağını kısa sürede yumuşatmak için bir bardağı ısıtın, tereyağını bir tabağa koyup üzerine su bardağı kapatın.

Arabanızdaki ufak çiziklerden aynı renkteki oje ile kurtulabilirsiniz. 2-3 kat sürmeniz yeterli. Ön camda çatlak oluştuğunda da şeffaf oje sürün. Oje, minik çatlakların büyümesini engelleyecektir.

Bu bilgiler işinize çok yaracak!

 

 

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çok teşekkürler, bilmediğimiz çok şey varmış emeğine yüreğine sağlık hepsi değerli bilgiler.. özellikle peynir çok dikkatimi çekti rendeye yapışmıyor ilginç... deneyeceğim:D

Edited by hacersş
  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...