Renan 794,488 Posted September 22, 2017 Patatesli Perde Böreği Tarifi Patatesli Perde Böreği Malzemeleri 5 adet patates 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt 3 adet yufka 1 tatlı kaşığı tuz Karabiber Patatesli Perde Böreği Nasıl Yapılır? Patatesleri haşlayın ve iyice ezin. Soğanı rendeleyin. Sıvı yağ, süt, tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırın. Birinci yufkayı serip elinizle pile şekli verin sıvı karışımdan dökün ve bir miktar patatesli harç ekleyin. Üzerine ikinci yufkayı koyup pile şekli verin sıvı karışım ve harcı koyun. Üçüncü ve son yufkayı da aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar ekleyin ve 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites