Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Patatesli Perde Böreği Tarifi...

Recommended Posts

Patatesli Perde Böreği Tarifi

Patatesli Perde Böreği

Patatesli Perde Böreği Malzemeleri

5 adet patates

1 adet kuru soğan

1 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı süt

3 adet yufka

1 tatlı kaşığı tuz

Karabiber

Patatesli Perde Böreği Nasıl Yapılır?

Patatesleri haşlayın ve iyice ezin.

Soğanı rendeleyin.

Sıvı yağ, süt, tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırın.

Birinci yufkayı serip elinizle pile şekli verin sıvı karışımdan dökün ve bir miktar patatesli harç ekleyin.

Üzerine ikinci yufkayı koyup pile şekli verin sıvı karışım ve harcı koyun.

Üçüncü ve son yufkayı da aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar ekleyin ve 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...