Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Canan Karatay'dan Hastalıklara Karşı Zeytin ve Zeytinyağı Tavsiyesi...

Recommended Posts

Canan Karatay'dan hastalıklara karşı zeytin ve zeytinyağı tavsiyesi

Canan Karatay'dan hastalıklara karşı zeytin ve zeytinyağı tavsiyesi

Hatay'ın Altınözü İlçesi'nde devam eden Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'ne katılan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, zeytin ve zeytinyağı tüketenlerin hastalanmayacağını söyledi

Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'ne katılan Prof.Dr. Canan Karatay, zeytinyağı içip, zeytin topladı.

Prof.Dr. Karatay, "Zeytin muazzam bir şey, bu hayat veriyor, bu gençlik veriyor, sağlık veriyor. Bu millet zeytin ve zeytinyağı kullanmaya başlarsa bu millette hastalık kalmaz. Zeytin ve zeytinyağıyla beslenirsek hiçbir hastalık kalmaz" dedi.

"SUÇ BİZİM DEĞİL, 2-3 TANE ZEYTİN YİYİN DİYEN DİYETİSYENLERİN..."

Zeytin hasadı ardından kendi adı verilen zeytin fidanını toprakla buluşturan Prof. Dr. Canan Karatay, fidan dikimi için açılan çukura düşmekten Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur'un kolundan tutmasıyla kurtuldu. Kendi adı verilen zeytin fidanını diken Karatay şöyle konuştu: "Biliyorsunuz zeytin altındır, buranın adı Altınözü, yani altının özü, zeytinyağı da altının suyudur, hatta altınla alakası yok, altından daha değerlidir.

Yediğimiz gıdaların bozulmamış olması gerekir. Ekmek ve şeker tansiyonu yükseltir. Ekmek obezite sebebidir. Bol ekmek ve şeker tüketimi kalp krizi riskini artırır. Ben kalp doktoruyum.

Karatay: "Her gün 30-40 tane yiyin"

Kalp krizi önlenebilir, ancak beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor. Kalp krizi bir anda gelmiyor. 20'li yaşlardan başlayan dengesiz beslenme 40'lı yaşlarda kalp krizi riskini artırıyor.

Ekmeği az yiyeceğiz. Her gün 30-40 zeytin yiyin ve bol bol zeytin yağı kullanın. Ülkemiz zeytin ve zeytin yağı cennetidir. Zeytin ve zeytin yağı üretimi ve pazarlanması desteklenmeli. Zeytin yaprağı çayı da bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

2020 yılında kıtlık olacak. Amerika bunun hazırlıklarını yapmaktadır. Memleketimiz zeytin cennetidir. Zeytin sağlık getirir. Altın ve altın suyudur. Ülke ekonomisinde çok önemlidir. Her gün 30-40 tane zeytin yersek hastanenin yolunu unuturuz" dedi.

 

  • Like 2
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Her gün 30-40 tane zeytin yersek hastanenin yolunu unuturuz" dedi.

Evet doğru başka yollara gidebiliriz galiba,

 

  • Like 2
  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Canan hanim biraz abartmis,benim kardesim her ogun yerdi,her yemegin yani da mutlaka zeytin olurdu 22 yasinda vefat etti hemde kalp zarinin enfeksiyon olmasindan.Zeytin ve yagi elbetteki cok faydalidir ama sadece onlarla beslenmek yetmiyor...

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, sila65 said:

Canan hanim biraz abartmis,benim kardesim her ogun yerdi,her yemegin yani da mutlaka zeytin olurdu 22 yasinda vefat etti hemde kalp zarinin enfeksiyon olmasindan.Zeytin ve yagi elbetteki cok faydalidir ama sadece onlarla beslenmek yetmiyor...

Allah rahmet etsin..

Sadece zeyin ve yagiyla beslenme olmuyor tabi zararli besinleri hayatta cikarinca cogu hastaliklar bedenden cikiyor bende kitaplari var  Canan Hocanin herkese tavsiye ederim..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben zeytin yağıyla yaptığım yumurtanın yanında 25-30 tane zeytin rahat yiyorum. Annem tabağı önümden almasa kırkı da geçerim. :D

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zeytinde tuz orani cok 10 tanenin üstü tansiyon yapar. Hem o kadar tuz bobreklere ve göze zararlı.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zeytinin kendi içeriğinde tuz yok. Ancak zeytinin tatlanması için tuza ihtiyaç vardır. Evde hazırlanan zeytinlerde tuz oranına dikkat ediliyor. O da çok düşük oluyor. Ama hazır alınıyorsa firmaların çoğu zeytinin bir an önce olgunlaşıp yenilir hale gelmesi için tuz hilesine başvuruyor. Hepsi yapıyor demiyorum ama satın aldığımız bir çok zeytin ne yazık ki fazla tuzlu. Bu nedenle tuz oranını en aza indirgemek için hazır zeytinlerin tüketilmeden önce bol suyla yıkanması önerilir hep.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Reklam olur mu? bilmiyorum da kırmızı poşetli marketler var ya orda 900 gr zeytinler var 18. tl civarında çok güzel tadı tuzu dayerinde tavsiye ederim leblebi gibi ye hemde çekirdeğini de ye çok faydalı örnek ben:D tahliller tertemiz... bol bol su iç

Edited by hacersş

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...