Jump to content
Renan

Unla Kızartılmış Balıktaki Büyük Tehlike!...

Önerilen İletiler

Unla kızartılmış balıktaki büyük tehlike!

Unla kızartılmış balıktaki büyük tehlike!

Balık en sevilen ve sağlıklı olduğu için özellikle kışın bol bol tüketilen yiyecekler arasında yer almaktadır. Peki, her zaman yaptığımız balığı unla kızartmanın ciddi sağlık sorunlarına işaret ettiğini biliyor muydunuz?

Uzmanlar her zaman yaptığımız balık kızartma alışkanlığı olan ''unla balık kızartma'' işlemi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundular.

Unla kızartılan balık, karbonhidrat ve şekerin yüksek sıcaklığa uğraması kanserojik maddeleri açığa çıkarıyor. Karbonhidratın aşırı yüksek ısıya maruz kalması HMF (Heterosiklik Amino Asit) adı verilen zararları bileşenleri ortaya koyar. Bu bileşenler, hücrelerde kanser oluşumuna sebep olur.

Aynı zamanda balıkta bulunan amino asitlerin yüksek ısıya maruz kalması HMF adı verilen kanserojen maddeleri ortaya çıkarır. Bu bileşenler yağda kızartılan ürünlerde kendini gösteriyor. Bu sebeple beslenme şeklinizden unlu kızartmaları ve hatta tüm kızartma çeşitlerini çıkartmakta fayda var.

Bu balık kızartma alışkanlığından bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini belirten uzmanlar balığın en sağlıklı şekilde pişirilme yöntemini açıkladılar.

Balığı buğulama olarak pişirmek en sağlıklı pişirme yöntemleri arasında yer almaktadır. Aynı zamanda balığı yüksek ısı yerine, düşük sıcaklıkta fırında pişirebilirsiniz.

  • Like 4

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Mısır unuyla kızartılmış hamsi,  çok lezzetli ama, şu an canım çekti.   "un" derken Mısır ununu kast etmiyorlardır değil mi? :)  

  • Like 3

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Biz de mısır unu kullanıyoruz ama bütün unlardan bahsediyorlar sanırım...:)

  • Like 3

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

O zaman bu aralar popüler olan cümleyi kullanmak durumundayım, bu haber 'bizim için yok hükmündedir :)' 

  • Like 3
  • Thanks 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Renan abla uğraşma, millet sigarayı bıraktı da iş balığa mı geldi? Yok arkadaş ben yerim :D

  • Like 3
  • Thanks 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Batı Karadeniz li olarak hamsi yemeye devam hem unlu kızarmışı hemde tereyağlı buğulama nefis oluyor 

  • Like 3

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

×