Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Portakallı Kek Tarifi...

Recommended Posts

Portakallı Kek Tarifi

portakalli_icemler_keki

Portakallı Kek İçin  Gerekli Malzemeler

3 adet yumurta,

7 yemek kaşığı toz şeker,

1 adet rendelenmiş portakal kabuğu,

1 yemek kaşığı toz haşhaş,

7 yemek kaşığı tepeleme un,

1 paket kabartma tozu,

Şurubu için;

2 adet orta boy portakal suyu,

4-5 yemek kaşığı toz şeker,

Portakallı Kekin Yapılışı

Keki hazırlamak için derin bir kabın içine oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri koyun. Mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika köpük köpük olup beyazlayana kadar çırpın. Portakal kabuğu rendesi, haşhaş, un ve kabartma tozunu katıp mikserle 2-3 dakika daha tüm malzemeleri çırpın. Yaklaşık 20-23 cm çapındaki yuvarlak ya da dikdörtgen bir kalıbı yumuşak margarinle iyice yağlayın. Kek hamurunu kalıbın içerisine dökün. 10 dakika önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında, keki pişirin. Bu süre yaklaşık olarak 30-35 dakikadır. Kekinizin iyice soğumasını bekleyin. Bu arada siz kekin şurubunu hazırlayın. Portakal suyu ile şekeri bir tencereye alıp, kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Soğuk kekin üzerine sıcak şurubu gezdirin. Kekiniz soğuyunca dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun..

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bunun üstüne gerçek çikolata ile çikolata sosu yapın ve sosun içine de incecik portakal kabuğu rendeleyin.  Harika oluyor.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...