Jump to content
Sign in to follow this  
Cangirl75

Çok Kolay Mangal Tadında Et

Recommended Posts

Gerekenler:

Döküm tencere veya tava (Gerekli, diğer tencerelerde yağları dibe yapışıyor)
Et parçaları (Kurbanlıklar ideal)
Baharatlar

Yapılışı:
Etleri baharatlar ile karıştırıp buzdolabında bir gece bekletiyorum
Ertesi günü et parçalarını tavaya / tencereye yerleştiriyorum aralıklı olarak 
Ocaği en kısık ateşe ayarlıyorum ve pişiriyorum hiç etlere dokunmuyorum kendi yağını salana kadar öylece bırakıyorum fazla yağını ya ayriyetten pilav için ya da yanına diğer domates dilimler, biberler için ayırıyorum ya da direk döküyorum tekrar ocağa koyuyorum kısık ateşte devam pişiriyorum alt tarafı hafif yanık ve kuru şekil alana kadar ondan sonra etlere zarar vermeden çeviriyorum şimdi ayni şekilde yağlarını salana kadar tekrar fazladan salan yağını döküyorum tekrar kuru şekil alana kadar, ateşiniz hep kısık tutulmalı.

Etler yumuşacık oluyor ve mangal lezzetinden tek farkı sertleşmesidir aslında tembel işi gereksiz kömür ateş üzerinde beklemenize gerek kalmıyor ben arta kalan kurban etlerimi bu şekilde hep değerlendiririm...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...