Jump to content
Sign in to follow this  
Cangirl75

Ekonomik Ve Doyurucu Ekmek

Recommended Posts

1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
Tutam tuz
Hamur kıvamı, katı gelmeyecek kadar un

Tahta kaşık
Karıştırma kabı
Yağlanmış pasta fırın kalıbı 
Mutfak havlusu

Suyun içine mayayı katıp karıştırıyoruz köpürene kadar bekletiyoruz 
Karışımı kaba boşaltıyoruz içine unu yavaşça ekliyoruz bir yandan da tahta kaşıkla karıştırıyoruz kıvamı biraz sıvı hale gelecek hamur kesinlikle katı olmayacaktır iyice karıştırdıktan sonra üzeri bez ile örtülüp 30 dakika sıcak yerde kabarmasını bekletilmeli. Kabardığında biraz daha un ekleyip tekrar kaşıkla dairesel karıştırıyoruz karıştırma işlemi dairesel olmalı ve hamurun içi hava almalı karıştırırken kaşığı hamur ile havaya kaldırılmalı yani hamur havalandırılmalı, kıvamı homojen getirilmeli, önceden yağlanmış fırın kalıbına döküyoruz (hamur akıcı kalmalı katı sert değil). Fırına sürüyoruz..

180 derecede 45 ila 60 dakika (üst alt ıssı ayarda)

(Fırınlarımız ikisi farklı farklı olduğundan pişme süresi farklı oldu)  

Ekmeğin özelliği doyuruculuğudur.. 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...