Jump to content
Sign in to follow this  
esilam

Fırında Pırasa , Kabak Aşkı

Recommended Posts

:) isim tuhafmı geldi canlarım..ama denemeden geçmeyin derim buda harika bir lezzet heleki vejeteryan olanlar için harkulade , ayrıca çokta sağlıklı bir yemek :)

 

2 türlüsü var içine et / kıyma da konulabilir etsiz sade de yapılabilir tamamen zevke bağlı. Ayrıca miktarları artıraiblir yada azaltabilirsiniz.

 

2-3 kabak ( rendeleyin )

3-4 pırasa ( ufak doğranmış olsun )

2-3 soğan ( yemeklik doğrayın )

1-2 kaşık sıvıyağ ( isteğe bağlı )

2-3 domates ( küp yada ince doğranmış )

1-2 kırmızı biber ve yeşil biber ( ince doğranmış )

1-2 sarımsak

2-3 yemek kaşığı pirinç ( önceden ıslatın )

bir tatlı kaşığı tuz / tuz ot ( miktarı isteğe bağlı olabilir )

karabiber , pul biber ( isteğe bağlı )

 

Öncelikle soğanı ve eğer kullanacaksanız kıymayı veya eti birlikte kavurun.

sonra pırasayı ve kabağı ekleyin tencerenin ağzını kapatıp kendi buharında pişirin dikkat edin hiç su konmayacak yemeğimize. kendi suyunda pişecek.

renginden anlarsınız 10-15 dk pişince yumuşadığını göreceksiniz o zaman sırası ile domates , biberler , baharatlar , sarımsak , ve en son pirinci ekleyin tencerenin ağzını kapayın 15 -20 dk kadar pişirin.

 

Pişen yemeğinizi cam Fırın kabına koyun 15-20 dk kadar da fırında pişirin dilerseniz fırından çıkarmadan önce üzerine kaşar rendesi koyup eritip öyle alın fırından dilerseniz maydanoz yahut dereotu ile süsleyin yoğurt ile servis edin.

 

 

Afiyet Olsun.:)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Afiyet olsun ... valla deneyin diyorum başkada bişi demiyorum

 

--- Sonraki mesaj ---

 

özene bözene yazıyorum kıymetimi bilin :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yemeklerinizin lezzetli oldugu belli oluyor yazisinizdan esilam kardes.

Yarin yapacagim bu yemegi.

Tekrar tesekkurler.:)

 

--- Sonraki mesaj ---

 

Firinda iken ustune folyo kagidi kapatacakmiyiz? Siz kacta pisiriyorsunuz firinda esilam kardes?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest adeviye

esilam eh kardesim sen bana yardim ediyorsun ALLAH TA sana yardim etsin hemi vala aksam menum oldu benim pilav iyi birde kiymali pirasa kabak yaptimmi ole kardesim :) cocuklar da esimde degisik gelir onlara

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yemeklerinizin lezzetli oldugu belli oluyor yazisinizdan esilam kardes.

Yarin yapacagim bu yemegi.

Tekrar tesekkurler.:)

 

--- Sonraki mesaj ---

 

Firinda iken ustune folyo kagidi kapatacakmiyiz? Siz kacta pisiriyorsunuz firinda esilam kardes?

 

hayır canım folyo örtmene gerek yok ısını 180 yapabilirsin ama dikkat et öncesinden zaten ocakta piştiği için yanmasın . Afiyet olsun bitanem.

 

esilam eh kardesim sen bana yardim ediyorsun ALLAH TA sana yardim etsin hemi vala aksam menum oldu benim pilav iyi birde kiymali pirasa kabak yaptimmi ole kardesim :) cocuklar da esimde degisik gelir onlara

 

Amin canım ne kadar güzel dua ettin tek ihtiyacım olan şey de bu Allah cümlemizi mutlu etsin. cümlemize yardım etsin dilerim.

 

İnşaallah beğenirler .. Valla benim babam aşçıdır sofraya bu yemeği getirdim sundum bayıldı bayıldı. her yapştığımda resmen silip süpürüyorlar gerek ailem gerekse o an bu güzel yemeğe denk gelen herkes çok beğeniyorlar.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Gardenia

Ellerine Saglık O Güzel Emeginnn Hatrına Deniycem Bunu Gülüm Tek Ben Yerim Ama Deniycem(sebze yemıyorlarda evde)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tesekkur ederim esilam kardesim.

Siz hergun buraya lezzetli yemek tariflerinizi yazin.Bizler hergun ne pisiricegiz diye dusunmeyiz:)

Ben bu sebze yemeginizin yanina et kizartacagim.Icine et koymayacagim.

 

 

Ve soganli pilavinizla birlikte, bizim bu aksamki menumuz bu olacak:)

 

Allah gonlunuze gore versin.Harikasiniz.:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esilam kardesim ben verdiginiz tarifleri yaptim.Gercekten cok guzel oldu.Kabak yemegi,pirasa tarifi... Mukemmel bir tad.Ben pul biberi aci olarak kullandim.

Tekrar tesekkur ediyorum.:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Esilam kardesim ben verdiginiz tarifleri yaptim.Gercekten cok guzel oldu.Kabak yemegi,pirasa tarifi... Mukemmel bir tad.Ben pul biberi aci olarak kullandim.

Tekrar tesekkur ediyorum.:)

 

canım benim afiyet olsun memnun kalacağınızı biliyordum. bende acı severim ve acı kullanırım ayrı bir lezzeti var acının. eminim eti yanında sunman daha leziz kılmıştır. ben teşkkür eederim sana . fırsat buldukça ekleyeceğim tariflerimi .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...