Jump to content
kuzguncuk

Çoban Güveci Tarifi

Recommended Posts

(dır)

 

 

3C-1.gifİftar Yemekleri – Çoban Güveci Tarifi

Malzemeleri:

- 2 Adet patates soyulmuş ve doğranmış

- 4 Adet havuç

- 1/4 bardak yağsız krema

- 1,5 Bardak haşlanmış domates

- Tuz, karabiber

- 2 Yemek kaşığı domates püresi

- 1/2 bardak sebze haşlama suyu ve 3/4 bardak sebze haşlama suyu

- 1,5 bardak haşlanmış mısır

- 1 Adet orta boy soğan

- 1,5 Bardak haşlanmış bezelye

- 1 Yemek kaşığı zeytinyağı

- 400 gr haşlanmış kuru fasulye

- 2 Diş sarımsak, kıyılmış

- 1 Çay kaşığı kimyon

Yapılışı : Fırını 200 dereceye ısıtın. Güveçte patatesleri, üzerini 2 parmak geçecek kadar suyla yaklaşık 20 dakika haşlayın. Süzün ve ezip püre yapın. Kremayı, tuzui biberi ve yarım bardak sebze suyunu ekleyin, iyice karıştırıyoruz. Teflon tavada yağı kısık ateşte kızdırıyoruz. Soğanı 5 dakika kavurun. Sarımsak, kimyon ve havuçları ekleyip 5 dakika sote ediyoruz. Domatesleri ve onları haşladığınız suyu, domates püresini, kalan sebze suyunu ekleyiyoruz. Suyunun yarısını çekene kadar kaynatın. Mısır, bezelye, fasulye, tuz ve biberi ekleyip pişiriyoruz. Karışımı 25 cm çapında bir fırın kabına dökün, patates püresini üzerine yayın ve 20 dakika pişiriyoruz.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest clarnet

iyide bu tarifte et yok :) böle güveçmi olur koy yarım kiloda kuzu kuşbaşı içine :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Akşama yaptığım güvecin tarifini yazayım derken rastladım tarife,etsiz güveç hiç yapmamıştım bir gün deneyeyim bakalım nasıl olur...emeğinize sağlık...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Midem bir yapışıyor bu saatte,halisilasyon görüyorum bazen suuuu suuuuuu:)

Ve tabiki yemekler ama önce su olacak:)

kuzguncuk maşallah iftar yaklaşırken eline sağlık :)

 

--- Sonraki mesaj ---

 

iyide bu tarifte et yok :) böle güveçmi olur koy yarım kiloda kuzu kuşbaşı içine :)

 

Yapma dedikmi? :) Harbi etide lahutiden olsun etsiz hoş olmaz gerçekten...

 

--- Sonraki mesaj ---

 

Akşama yaptığım güvecin tarifini yazayım derken rastladım tarife,etsiz güveç hiç yapmamıştım bir gün deneyeyim bakalım nasıl olur...emeğinize sağlık...

Ama yalanı yok heleki ramazanda buna Ya süt dana kuşbaşı, ya kuzu yada tavuk incik falan koymak lazım hani:),Teşekkürler...

 

--- Sonraki mesaj ---

 

Ben o güvecide yerim arkasına çobanıda yerim kurt gibiyim 2 saat kaldı. :woot:

O yolları taştan olan memleketin eti bir çok yerden lezizdir,eti koymayı unutma afiyet olsun,iyi iftarlar:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

et yedimmi rahatsiz oluyorum midem cok hassas aciya yagliya ve ete karsi.

 

bu tam benlik sagol abicim :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu tarifi denemedim ama güveç dedimmi ana malzeme et olmalı,hemde yağlı kuzu eti...:)...Biz büyüklerimizden öyle gördük...:):) Ama bu tarifi deniycem,ön yargılı davranmamalıyım yenilikleri denemeli bence....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bakın beni anlayan biri çıktı:) Afiyetle canım kardeşim:)

et yedimmi rahatsiz oluyorum midem cok hassas aciya yagliya ve ete karsi.

 

bu tam benlik sagol abicim :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...