Jump to content
Sign in to follow this  
çakra

Frambuaz'lı Pasta....

Recommended Posts

3444998074_c9bb4c7605-1.jpg

 

Malzemeler

 

 

 

Kek için;

  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Su Bardağı Mısır Unu
  • 1 Su Bardağı Un
  • 125 Gr. (Yumuşak) Margarin
  • 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Paket Vanilya

Krema için;

  • 2 Su Bardağı Süt
  • 2 Yemek Kaşığı (Tepeleme) Un
  • 125 Gr. (Yumuşak) Margarin
  • 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 3 Yemek Kaşığı (Tepeleme) Pudra Şekeri
  • 1 Paket Vanilya

Yapılışı

  • Öncelikle yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın, yoğurt ve margarini ekleyip çırpmaya devam edin. Toz malzemeleride ekleyip, hafifçe karıştırın. Yağlı kağıt serili, 26 cm.lik kelepçeli kalıba dökün. Bizim pastamız, oldukça büyük ve ince oldu, siz daha küçük bir kalıpla yaparak biraz daha yüksek bir pasta elde edebilirsiniz. 170 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirip, tel ızgara üzerinde ılınmaya bırakın.
  • Krema için; süt, un ve toz şekeri sürekli karıştırarak puding gibi pişirin ve soğutun. Ayrı bir kapta, yumurta sarısı, pudra şekeri iyice çırpın, margarini ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Karışımı, soğumuş olan muhallebiye ekleyerek, çırpmaya devam edin.
  • Pastayı, ikiye bölerek arasına frambuazları bolca koyun, en üste kremayı döküp, pastayı kaplayın.

3444998088_0bd788f300-1.jpg

 

 

 

 

Notlar;

 

  • Pastanın dergideki tarifinde, kekini sade gazoz ile ıslatın deniyordu, biz uygulamadık.
  • Kreması ise başka bir yabancı dergiden, siz istediğiniz bir krema ile pastayı yapabilirsiniz, ama mutlaka vişne, böğürtlen gibi mayhoş meyveler ile yapmanızı öneriyorum.
  • Pastanın orta katına, meyvelerin altına, kremadan az miktarda koyarsanız çok daha iyi olur.

>> Ne olursa olsun frambuazlı olsun....

Share this post


Link to post
Share on other sites
harika görünüyor yada ben açım da ondan mı acep :) paylaşım için teşk.

 

Bende aynı şeyi düşünmüştüm' date=' bu gün mutfak başka güzel geliyor bana...:):) ben teşekkür ederim...

 

--- Sonraki mesaj ---

 

sagol ablacim emegine saglik :)
Sende sağol kıymetli kardeşim....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

bu pastanın böyle ekşimsi bi tadı var, enfes oluyor..

 

canım çekmedii ama güzel görünüyor

Share this post


Link to post
Share on other sites

mısır unlu hiç yemedim ama çok güzel görünüyor...

 

çok severim frambuazlı pastayı :D teşekkürler...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...