Jump to content
Sign in to follow this  
yesil

Zeytinyağlı Barbunya

Recommended Posts

malzemeler:

 

  • 1 kg. barbunya
  • 4 domates, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış
  • 2 baş kuru soğan, doğranmış
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 havuç
  • 2,3 adet acı sivri biber
  • 750 ml kaynamış su
  • tuz

hazırlanması:

1. soğanı ve biberi zeytinyağı ile kavurun. havuçları küp küp doğrayıp, tencereye ilave edin.

2. domatesleri ekleyip, ezilene kadar pişirin.

3. barbunyayı ekleyip 5 dakika karıştırın. sonra suyu ve tuzu ilave edin. kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin

 

 

Alintidir

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest kemtamin

atesten almdan son bır dk ıcınde de bıraz maydanoz ekleyın;) cok guzel zeytınyglı yparım:D

Share this post


Link to post
Share on other sites
:woot: eline tarifine sağlık

bakalım yapayım bari ne yapayim bişe olmaz

 

bak canim ille islayim diyorsan fazladan isla sonra ertesi gun onlari posetlere koy ve buzluga at.

 

--- Sonraki mesaj ---

 

ben sarimsak da katiyorum sogan ile beraber kavuruyorum...

Share this post


Link to post
Share on other sites
atesten almdan son bır dk ıcınde de bıraz maydanoz ekleyın;) cok guzel zeytınyglı yparım:D

 

bende yapicaktim bugun de evde yoktu canim :)

 

--- Sonraki mesaj ---

 

barbunya yemegine küp seker atan da var.. parlaklik veriyormus hic denemedim. hanimlar siz ne diyorsunuz?

Share this post


Link to post
Share on other sites

illakicküp şeker değilde elimde toz küp farketmez mutlaka bir çay kaşığı şeker atarım zeytinyağlılara

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest kemtamin
bende yapicaktim bugun de evde yoktu canim :)

 

--- Sonraki mesaj ---

 

barbunya yemegine küp seker atan da var.. parlaklik veriyormus hic denemedim. hanimlar siz ne diyorsunuz?

 

ewt butun zeytınyglılara bı tatlı kasıgına yakın eklerım ben.hem tadı da daha guzel oluyor:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

sadece zeytinyağlılara değil soğanlı ve salçalı olan tüm yemeklere yarım veya bi çay kaşığı şeker konulursa mideye dokunmasına da engel oluyorsunuz ,ayrıca extra lezzet veriyor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...