Jump to content
Sign in to follow this  
Dileğim

Balıklı Krep

Recommended Posts

Balıklı Krep (6 Kişilik)

 

Malzemeler

2 Çorba Kaşığı Un

1 Yumurta

Karabiber

4 Çorba Kaşığı Süt

150 gr Füme Somon

4 Çorba Kaşığı Süt Kreması

1 Salatalık

2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu

4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

1 Demet Dereotu

50 gr Havyar

Tuz, Kızartmalık Yağ

 

Yemeğin Yapılışı

Un, süt ve yumurtayı karıştırın. Oluşturduğunuz hamuru 30 dakika kadar dinlendirin Yapışmaz bir tavada yağ ısıtın ve iki tane krep pişirin. Kreplerin soğumasını bekleyin.

Füme somonları eşit olarak kreplerin üzerine yayın. Kenarlarında boşluk kalmasına dikkat edin. Süt kremasını tuz ve karabiberle tatlandınn. Kremayı somonların üzerine sürün. Krepleri rulo yapıp alüminyum folyo ile kaplayın. 45 dakika buzlukta bekletin.

Salatalığı yıkayıp kabuğunu soymadan dilimleyin. Sıvıyağ, limon suyu, tuz ve karabiberden bir marinat oluşturun.

Dereotunu yıkayıp ayıklayın. Sap kısımlannı kesip kalan kısımlannı ince ince kıyın. Krep rulolannı dokuz ince dilim halinde doğrayin. Tabaklara üçer dilim yerleştirin. Marinatı üzerinde gezdirin. Dereotu, salatalık, havyarla süsleyin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...