Jump to content
Sign in to follow this  
Dileğim

Hamsi Dolması

Recommended Posts

Hamsi Dolması (6 Kişilik)

 

Malzemeler

1 kg hamsi

3 çorba kaşığı zeytinyağı

2 adet soğan

Yarım çorba kaşığı dolmalık fıstık

Yarım su bardağı pirinç

1 su bardağı sıcak su

Tuz, karabiber

Yarım çorba kaşığı kuşüzümü

1 çay kaşığı şeker

Yarım demet maydanoz

Yarım su bardağı un

2 adet yumurta

Kızartmak için: Sıvı yağ

 

Yemeğin Yapılışı

Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını temizleyelim. Bol suyla yıkayalım.

1 - Tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağını alıp kızdıralım. Küçük doğranmış soğanları ve yarım çorba kaşığı dolmalık fıstığı tavaya aktaralım. Soğanlar şeffaflaşıp sararana dek kavuralım. Yarım su bardağı pirinci yıkayıp süzdükten sonra soğanların üzerine ekleyelim. Bir- iki kez çevirdikten sonra 1 su bardağı sıcak suyu, tuzu, ka rabiberi, yarım çorba kaşığı kuşü-zümünü ve 1 çay kaşığı şekeri ilave edelim. Ağır ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirelim. Ardından ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştıralım.

2 - Hamsinin dış kısımlarını tuz ilave edilmiş una batıralım. 2 adet hamsiyi yan yana yerleştirelim. Ortasına hazırladığımız içten bir tatlı kaşığı koyalım.

3 - Üçüncü hamsinin dışını una buladıktan sonra harcın üzerine yerleştirelim. Sonra çırpılmış yumurtaya batıralım. Derin bir tavaya sıvı yağı alalım. Hamsileri kızartalım. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkarıp, servis yapalım.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...