Jump to content
Sign in to follow this  
Dileğim

İtalyan Balık Yahnisi

Recommended Posts

İtalyan Balık Yahnisi (4 Kişilik)

 

 

Malzemeler

4 adet dondurulmuş beyaz etli balık, her biri 150 gr

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 soğan, ince doğranmış

1 kırmızı biber, doğranmış

2 orta boy kabak, doğranmış

100 gr mantar büyükse dörde bölünmüş

300 ml domates sosu

1 çay kaşığı limon suyu

Tuz ve karabiber.

SÜSLEMEK İÇİN: Doğranmış maydanoz limon parçaları

 

 

Yemeğin Yapılışı

Mangalı orta ateşte ısıtın.

Mangal telini yağlayıp donmuş balıkları 15 dak. yanlız bir defa alt üst ederek pişirin.

Bu arada, kalan yağı büyük bir tencerede ısıtın. Soğanı, kırmızı biberi ve kabakları ekleyip 10 dak. orta ateşte kızartın. Mantarları ekleyip 3 dak. daha karıştırarak pişirin.

Domates sosunu ve limon suyunu ekleyin. Tuz ve biberle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp pişirin.

Balıklar hazır olduğunda bir düzeyde olacak şekilde tencereye koyun, sosu kaşıkla üzerlerine dökün, kapağı açık olarak 5 dak. pişirin.

Tadına bakıp tuz ve biberini ayarlayın. Balıkları kırmadan bir servis tabağına aktarın. Üzerlerine ve kenarlarına sos döküp, maydanoz ve limon parçalarıyla süsleyip servis yapın.

DİKKAT: Balıklar kırılmasın diye balık maşası kullanın.

ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Domates sosunu konserve halinde marketlerde bulabilirsiniz. Yoksa yerine küp domates kullanın.

AFIYET OLSUN...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...