Jump to content
Sign in to follow this  
Dileğim

Kiremitte Levrek Balığı

Recommended Posts

Kiremitte Levrek Balığı (6 Kişilik)

 

Malzemeler

2 kg levrek balığı

3 kuru soğan

1 demet maydanoz

200 gr tereyağı

1 limon

1 su bardağı beyaz şarap

1 çay kaşığı kırmızı biber

Tuz, beyazbiber

 

Yemeğin Yapılışı

Balıkları temizleyip, iyice yıkadıkıtan sonra tuzlayarak 10 dakika kadar dinlendirin. Temiz kíremetin üzerine tereyağı sürüp fırında kızdırın, balığı üzerine yerleştirin.

Soğan ve maydanozu ince ince kıyarak, tuz ve beyazbiberle birlikte mutfak robotunda karıştırın. Hazırladığınız karışımı balığın üzerine sürerek 200 derece ısıdaki fırına verin. Fırında 15-20 dakika pişirdiğiniz balığın üzerine beyaz şarap dökerek servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...