LOVE'S 10,960 Posted April 10, 2009 Resul-i Ekrem Aleyhissalatü Vesselam, Ebu Katade`nin genç kalması için şöyle dua lütfetti: Efleha`llahü vecheke Allahümme barik lehu fi şa`rihi ve beşerihi` (Allah yüzünün güzelliğini artısın. Allah`ım, saçını ve vücudunu kendisi için mübarek kıl.) Ebu Katade (ra) bu duanın bereketiyle yetmiş yaşında vefat ettiği zaman on beş yaşında bir genç gibi gösteriyordu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
roseraie 25,181 Posted July 28, 2010 arkadaslar hep düsünmüşümdür insanı güzelleştirecek genclestiriecek bir dua yok mu diye bir gun karsıma cıkacagını bılıyordum ve nıhayet o duayı buldum! baska bir forumdan dır, Allah kendilerinden razı olsun haklarını inşeallah helal ederler bu kardeşlerine, başkalarına faydası dokunsun diye yazıyorum aynen Peygamber Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselâm bir insana teveccüh buyurdu mu, o insanın maddî-mânevî ne hastalığı varsa şifâ bulur, ne derdi varsa kaybolur giderdi. Onun yönelişi şifâ demekti, nazarı şifâ demekti, sözleri şifâ demekti, ilgisi şifâ demekti, gülümseyişi şifâ demekti. Onun getirdiği Kur’ân da şifâ hükmündedir. * Resûl-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm, Ebû Katâde’nin genç kalması için şöyle duâ lütfetti: “Efleha’llahü vecheke Allahümme bârik lehû fî şa’rihî ve beşerihî” (Allah yüzünün güzelliğini arttırsın. Allah’ım saçını ve vücudunu kendisi için mübârek kıl.) Ebû Katâde (ra) bu duânın bereketiyle yetmiş yaşında vefât ettiği zaman on beş yaşında bir genç gibi gösteriyordu.2 inşallah bizde de işe yarar:thumbsup: 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest LUNA Posted July 28, 2010 Paylaşım için teşekkürler. İçinde ne olduğunu bilmediğimiz kremleri sürmektense Efendimizin kelamına sığınmak daha mantıklı Quote Share this post Link to post Share on other sites
roseraie 25,181 Posted July 28, 2010 okuyup güzelleşen bana da dua etsin inşallah ben de daha güzel olurum amin 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Detelina Posted July 28, 2010 Teşekkür ederiz. Kısa oluşu da pratik okunmasını kolaylaştırıyor...Yüzümüzü yıkarken okuyabiliriz... Rabbim yüzümüz gibi ahlakımızı da güzelleştirsin inşallah. Quote Share this post Link to post Share on other sites
roseraie 25,181 Posted July 28, 2010 ben 2 yıldır bu duayı arıyordum Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest iklima Posted August 1, 2010 Allahümme bârik lehû fî şa’rihî ve beşerihî” bende yıllardan beri yanlızca bu kısmını okuyorum başı yoktu bende. allah razı olsun kardeşim saolasın..sayısı yok heralde ben rast gele okuyorum. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest 21mart Posted August 1, 2010 peki nasıl okumalıyız bu duayı günü saati varmıdır abdestli mi olmak gerekiyor yoksa aklımıza geldikçe okuyabilirmiyiz? --- Sonraki mesaj --- ikilima yıllardır okuduğunu yazmışsın bir faydası oldu mu gerçekten bir de nasıl okudun zamanı varmıdır bu duanın şimdiden teşekkürler.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Firuzan 20,480 Posted August 1, 2010 inşallah faydası olur 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest yahacci Posted August 1, 2010 duayi okurken yüzüme bir esinti geldi.. Allah razı olsun arkadaşım... Quote Share this post Link to post Share on other sites