Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Tîmûrlenk

Çaylı Kek Tarifi Çaylı Kek Nasıl Yapılır

Recommended Posts

Guest Tîmûrlenk

melissa2_img1_004-1.jpg

Akşam üstü yemekten sonra afiyetle yiyebileceğiniz çaylı kek yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Yada akşam gelecek olan davetli misafirlere çaylı kek’ten ikram etmeyi istediğinizi biliyorum. Yanına birde çay demlersiniz tam olur. Çay ve yanında Çaylı Kek. Herneyse lafı daha fazla uzatmadan tarifimize gelelim..

ÇAYLI KEK YAPIMINDA KULLANILACAK MALZEMELER:

 

* 3 yumurta

* 1,5 su b. tozşeker

* 1 çay b. sıvıyağ

* 1 su b. çay

* 2 çorba k. kakao

* 2 çorba k. ceviz

* 1 p. kabartma tozu

* 1 p. vanilya

alabildiği kadar un

ÇAYLI KEK HAZIRLANIŞI:

 

Yumurtları, toz şekeri çırpın. Üzerine sıvıyağı ve bir bardak soğuk çayı üzerine alın. karıştırmaya devam edin. Kakaoyu, cevizi, vanilyayı ve 8 kaşık tepeleme unu alın. üzerine kabartma tozunu ekleyip yine karıştırın. Kek kalıbına boşaltıp üzerine bütün cevizler serpiştirin. Önce 170 derecede pişirin. Daha sonra ısıyı düşürebilirsiniz. Çok ekonomik bir o kadar da lezzetli bir kek.

Size ve misafirlerinize afiyet olsun. Başka bir tarifte görüşmek üzere kendinize iyi bakın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...