Lua Cheia 26,355 Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 İstanbul doğumlu ermeni şair, asıl adı Zareh Yaldızcıyan dır. "Dünya üzerinde binlerce ev şairi vardır ve onların yazdıkları da muhakkaktır ki, eşe dosta duygusal anlar yaşatıcak çaptadır. Çünkü aslında bu işlerin kolay bir matematiği vardır. Bir kaç sihirli kelime, şiiri bir anda duygusallaştırabilir. Mühim olan, farklı kelimeler ve farklı mantıklar kullanarak istenilen hissi, duygusallık dozunu cıvıklaştırmadan yazmaktır şiiri. Zaten büyük şairler denilen zümreye girebilen şairlerin ortak özellikleridir mevcut duyguları sömürmeden, yeni duygular üretebilmek. Bu farklı adamlardan birini tanıtmak vacip oldu artık. Adı "Zahrad". Kafası hep güzel gibi yazardır bu zat-ı muhterem. Kızgınsa veya aşıksa veya bambaşka kafaları yaşıyorsa da kendince, ona hiç fark etmez, hep biraz mizah vardır şiirlerinde ama cümlesini öyle bir bitirir ki, içine işler insanın o cümleler 2 saniye dondurur olduğu yerde okuyucusunu." alıntı; adab-ı haşerat yarı gecede ışığını söndürme sakın, hiç değilse perdeye düşen gölgeni izleyeyim özlemle ve yaz güneşlerinden kopardığım ışıl ışıl hediyeni bırakıp eşiğine uzaklaşayım. yarı gecede düşlerimin ışığını söndürme sakın. ZAHRAD Ağaca bakar - görmez ağacı - kendini görür Yola bakar - görmez yolu - kendini görür Yukarı bakar - yıldızlar var gökyüzünde - Görmez - kendini görür Ve aynaya bakar - görmez kendini - -Selâm verir ZAHRAD Dört koyundular İlkini kestiler önce İkincisini haklarlarken tam Kaçmayı denedi üçüncüsü On metre gitti gitmedi Enselediler Ben o üçüncüsünün etinden yedim Yaşam tadı vardı. ZAHRAD geciktim, gömütlüğe ulaştığımda dönüyorlardı. bitti mi? diye sordum. bitti dediler. demek çukura inmişti tabut, demek toprakla doldurmuşlardı üstünü. gittim yine de. orada, toprağın altında ne şevki vardı yaşamanın? ne sevinci hayatı sevmenin? ne de inancı ışığa bakmanın? orada. toprağın altındaki o değildi. benim gibi meraklı bir kara kedi de, gözlerini kocaman kocaman açmış taze toprağı kokluyordu, anlamak için nelerin değiştiğini hayattan ölüme doğru. ZAHRAD ihtiyatlı olmalı, temkinli davranmalı usluca oturmalı, bakarsınız ansızın açılıverir kapı. öyle göz göze bakışmamalı olur olmaz gülüşmemeli, bakarsınız ansızın açılıverir kapı. ölçülü konuşmalı, ölçülü davranmalı, iyisi mi efendi efendi oturmalı, bakarsınız ansızın açılıverir kapı ve aşk girer kapıdan içeri. ZAHRAD Quote Link to post Share on other sites