Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Îکє†

Mangalda Balık Nasıl Yapılır?

Recommended Posts

Guest Îکє†

mangalbalik-1.jpg

 

Mangal yaparken hangi etin nasıl pişirildiğini bilmeniz gerekir.Mesela kırmızı et ile beyaz et mangalda aynı şekilde pişirilemez.

 

Mangalda Balık

Somon, ton ve kılıç balığı etleri hazırlanması en kolay olanlardır çünkü kalın ve yoğun olduğundan ufalanmaz. Izagaraya koymadan önce Biraz tuz, karabiber ve limon suyu ihtiyacın olan lezzeti sağlamakta yeterli olur. Hangi balığı seçersen seç, saydamlığını yarı yarıya kaybettiğinde pişmiş olduğunu anlayacaksın. Eğer balığı kuru bir ızgaranın üzerinden yapmaya kalkarsan misafirlerine sadece bir felaket sunmuş olursun. Balığın piştiğini anlamak oldukça kolaydır. Ancak sen yine de ikinci kez kontrol etmek istiyorsan 63 derecede olup olmadığına bakabilirsin.

 

Mangalda Izgara Somon Yapılışı

 

Malzemeler

 

2 somon

80 gr düşük sodyumlu soya sosu

60 gr portakal suyu konsantresi

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı domates suyu

1 tatlı kaşığı limon suyu

yarım tatlı kaşığı Dijon hardal

1 yemek kaşığı yeşil soğan, doğranmış

1 diş sarımsak, doğranmış

yarım zencefil, doğranmış

 

Yapılışı

 

1. Ufak bir kasede somon hariç tüm malzemeleri karıştır ve bir yemek poşetinin içine koy. Sonra somonu ekle.

 

2. Buzdolabında iki saat beklet.

 

3. Her bir yüzünü harlı ateşte dört, altı dakika pişir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...