Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Îکє†

Hamsili İçli Tava - Bizzat Denenmiştır

Recommended Posts

Guest Îکє†

Malzemeler :

 

1 kg hamsi

1/2 kg pirinç

3 baş orta boy soğan

2 kahve fincanı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı karabiber

1,5 kahve fincanı çam fıstığı

1 su bardağı ayçicek yağı

Yeteri kadar tuz

300 gr. tereyağ

 

forumdasneticlitava-1.jpg

yemeğinin hazırlanışı:

İnce ince doğranmış soğanlar 1/2 su bardağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. İyice yıkanmış ve süzülmüş pirinç çam fıstığıyla birlikte soğanın içine katılır. 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardağı sıcak su ve yağ katılır. Tencerenin kapağı örtülerek pilav pişirilir. Diğer tarafta hamsiler kılcıklarından ayrılarak fileto haline getirilir. Hamsilerin yarısı tavaya bir sıra dizilir. Pişen ve henüz dinlendirilmemiş durumdaki pilava kuş üzümü katıldıktan sonra pilav hamsilerin üstüne boşaltılır. Pilavın üstüne de kalan hamsiler dizildikten sonra çok hafif ateşte alt üst edilerek kızartılır. Sonra ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır.

 

 

bizzat tarafımdan denenmiştir, yok böle bir lezzetttttt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...