Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Îکє†

Soğan Yatağında Çipura

Recommended Posts

Guest Îکє†

soanyatandaipuraforumda-1.jpg

 

 

Malzemeler :

 

2 adet Çipura (kişi sayısı kadar)

3 adet kuru soğan

3 adet domates

2 tatlı kaşığı tereyağ

1 limon

½ demet maydanoz

2-3 diş sarımsak

tuz

 

Yapılışı :

 

Bir tepsiye yağlı kağıt veya aluminyum folyo serilir. Üzerine halka doğranmış soğanlar yerleştirildikten sonra yıkanmış ve temizlenmiş balıklar konulur.

Her bir balığın içerisine en az 1 tatlı kaşığı tereyağ yayılır.

Diğer bir tarafta bir küçük soğan ve sarımsaklar incecik kıyılır domatesler küp küp doğranırtuz ilave edilerek hazırlanan bu iç balıkların içerisine yerleştirilir.

Son olarak kalan domates soğan ve limonlar halka şeklinde doğranıp balığın üstüne dizilir fırında pişirilir ve üzerine kıyılmış maydanoz serpilereksıcak servis yapılır.Afiyet olsun

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Beray.

Offff çipura çok severim.....Olsada yesem....:)

 

Soğan sarımsak tereyağ vee çipura nefis olur diye düşünüyorum....:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Îکє†
Offff çipura çok severim.....Olsada yesem....:)

 

Soğan sarımsak tereyağ vee çipura nefis olur diye düşünüyorum....:)

 

e sen de atla gel izmire:D çipura cennetine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...