Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Îکє†

Pazılı Mezgit Sarma

Recommended Posts

Guest Îکє†

forumdasnetpazilimezgit-1.jpg

 

 

Pazılı Mezgit Sarma

 

Malzemeler

4 adet iri mezgit

4 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 demet pazı

4 yemek kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

 

Hazırlanışı

 

Öncelikle üzümler ılık suda 10 dakika bekletilir. Pazı yaprakları da kaynayan suya

batırılıp çıkarılır ve sapları kesilir. Balıklar da kılçıkları çıkarılıp kuşbaşı şeklinde doğranır. Sonra bir tencereye koyulup üzerine çıkacak kadar suyla 7-8 dakika haşlanır. İnce

doğranmış soğanlar tuz ve karabiberle iyice ovulur ve üzerine sıvıyağ, üzüm, haşlanmış

balık etleri koyulup iyice karıştırılır. Damarları da alınan pazı yapraklarının üzerine

hazırlanan harçtan koyulur ve dolma sarar gibi sarılır. Tencereye dizilip üzerine bir

tabak kapattıktan sonra 2 bardak sıcak su ilave edilir ve 20-25 dakika pişirilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...