Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Îکє†

Ratatuylu Palamut

Recommended Posts

Guest Îکє†

ratatuylupalamut-1.jpg

 

Malzemeler

• 4 adet palamut

• 2 adet orta boy soğan

• 2 diş sarımsak

• 1 adet patlıcan

• 2 adet orta boy kabak

• 1 adet kırmızı dolmalık biber

• 2 çorba kaşığı sıvı yağ

• 2 adet iri domates

• 1 çorba kaşığı maydanoz

• 1/2 bardak su

• 1 adet taze kişniş

• 2 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı

1. Palamut filetolarını sıvı yağda ters düz ederek pişirin.

2. Ratatuyu hazırlamak için derin bir pişirme tavasına sıvı yağı koyarak kızdırın.

3. Sırası ile kızmış olan sıvı yağına küp küp doğranmış taze soğanı, patlıcanı, biber, kabak ve taze kişnişleri 2’ şer dk. ara ile sote edin.

4. Kuşbaşı şeklinde doğranan domatesi ve suyu ilave edin.

5. Kıymış olduğunuz maydanoz, tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsakları ilave ederek lezzetlendirin.

6. Ratatuylu Palamut’u 15 dk. kadar pişirin.

7. Hazırlanan ratatuyu palamutların üzerine dökün.

 

 

Notlar:

• Palamut filetolarını sıvı yağda ters düz ederken fazla renk almamasına dikkat ediniz.

• Arzu ederseniz hazırlamış olduğunuz ratatuyu palamutun üzerine koymak yerine yanında garnitür olarak sunabilirsiniz.

 

Afiyet olsun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...