Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Îکє†

Körili Kalamar

Recommended Posts

Guest Îکє†

thumbofd-1.jpg

 

Malzemeler

 

12 adet kalamar

1 su bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı köri

4 diş sarımsak

Terbiye için

1 çorba kaşığı soda, 1 çorba kaşığı şeker, ½ limonun suyu

 

 

 

Yapılışı

 

Balıkçınıza kalamarları temizletip kılıçlarını çıkartın. Kalamarların üzerine soda, şeker ve limon karışımını dökerek yoğurun. Suyu ilave edip en az 6 saat bekletin. Sonra tekrar yıkayın. Kalamarların önce bacaklarını ayırın ve sonra gövdeyi tek tarafından keserek açın. Keskin bir bıçakla üzerini çizin ve kenarlarını çentikleyin. Bir kaba alın. Başka bir kapta zeytinyağı ve köriyi karıştırın. Sarmısakları ayıklayıp dövdükten sonra bu karışıma ilave edin. Kalamarların gövde ve bacaklarını bu sosa yatırıp yaklaşık 30 dakika bekletin. Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve kalamarları hafif ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

 

Not

 

Kalamarları kızartmak için kapaklı tava veya fritöz kullanın, su içeriği fazla olduğundan etrafa yağ sıçratabilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...