Jump to content
güley

En Güzel Hamsi Tarifleri

Recommended Posts

En güzel hamsi tarifleri

 

 

En güzel 5 hamsi tarifi

 

Hepimizin sandığının aksine hamsili pilav yapmak zor değildir. Önemli olan aldığınız balığın taze olmasıdır. Hamsinin taze olduğunu anlamak için rengine ve gözlerine bakmak gerekir. Canlı, parlak renkli ve gözlü hamsi tazedir. Ayrıca hamsi bayatladığında baş kısmı üzerinde kanlı lekeler görülür. Bu lekelerin oluşmadığı balık tazedir. Hamsili pilav yaparken işinizi kolaylaştırmak için iri boy hamsi seçebilirsiniz. İşte hamsi ile yapılan birbirinden güzel tarifler...

 

109.jpg

 

Hamsili Pilav tarifi:

 

Malzemeler

 

1 kg hamsi

2 su bardağı pirinç

2 soğan

1 kahve fincanı zeytin yağı

1 demet yeşil soğan

Yarım demet taze nane

1 tatlı kaşığı toz şeker

Kuşüzümü

Dolmalık fıstık

Tuz

kara biber

 

Yapılışı

 

Hamsileri temizleyip mısır unuyla harmanlayın. 10-15 dk bu halde bekletin. Pirinci parlak ve güzel olması için bir tatlı kaşığı tuz ve limonlu suda bekletin.

 

Soğanları kıyın, zeytinyağını ısıtıp tencerenin içine atın. Kavurduktan sonra fıstıkları ve ardından pirinç ve suyu ekleyin.

 

Kaynattıktan sonra pirinçlerin suyunu çekmesi için bekletin. Ocaktan alıp içine tuz, şeker, kıyılmış yeşil soğan ve baharatları ekleyin.Tencerenin kapağı kapalı bir biçimde dinlenmeye bırakın.(15 dakika kadar)

 

Isıya dayanıklı derin kaselerin veya tek bir borcamın içini yağlayın. Dibini hamsi filetolarıyla kaplayın. Üzerine pilav yayın. Ardından üzerine de hamsileri koyun. 170 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra ters çevirerek servis yapın.

 

110.jpg

 

ACTIFRY'DA HAMSİ SEZONU AÇILDI!

 

ActiFry ile Hamsi

 

Malzemeler

500 gr. hamsi

2 ActiFry kaşığı mısır unu

2 ActiFry kaşığı pane harcı

1 ActiFry kaşığı zeytinyağı

 

Yapılışı

Pane harcı ile mısır ununu karıştırın. Balıkların kılçıklarını ayıklayıp yıkayın ve kağıt havlu ile iyice kurulayın. Hamsilerin her tarafını mısır unlu karışıma bulayın. Pişirme haznesine zeytinyağını koyup ActiFry’ı çalıştırın. 2 dakika sonra hamsileri 250 gr.’lık porsiyonlar halinde pişirme haznesine ekleyip her seferinde 10-12 dakika pişirin. Hamsileri yanında roka, limon dilimleri ve kiraz domatesler ile servis yapabilirsiniz.

 

Bu tariften mükemmel sonuç almanın yolu balıkları temizleyip yıkadıktan sonra iyice kurulamaktan geçiyor.

 

2.jpeg

 

Hamsi Buğulama tarifi

 

Malzemeler:

 

1 kg hamsi

1 büyük soğan

2 domates

 

Sosu için:

 

2-3 kaşık sıvıyağ

2 domates

1 adet yeşil soğan

2 diş sarımsak

Bir tutam maydanoz

 

Yapılışı:

 

Hamsilerin kılçıklarını temizleyin ve iyice bol su ile yıkayın. Sosu yapmak için doğranmış soğan ve sarımsağı yağda kavurun, ufak doğranmış domatesleri ekleyin, tuz ve karabiber serperek karıştırın.

 

Sos hazır ise geniş bir tencerenin dibine biraz sostan yaydıktan sonra hamsileri dizin. Hamsileri kaç kat yapmak istiyorsanız aralarına sos koyarak dizin. En üste sırayla soğan dilimlerini, domates dilimlerini ve limonları koyun. Üzerine sıvı yağ gezdirin. 15-20 dakika süreyle pişirdiğinizde hamsi buğulama hazır olacaktır.

 

3.jpeg

 

Fırında Hamsi

 

Malzemeler

 

800 gr hamsi

4 domates

Karabiber, tuz, limon suyu

1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

2 adet taze soğan

1 diş sarımsak

2 sivri biber

2 tane defne yaprağı

 

Yapılışı

 

Hamsilerin kılçıklarını çıkarın. Bir fırın tepsisine kuyrukları ortaya gelecek şekilde dizin. Soğanları, yeşil biberleri ince ince doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Bir kabın içinde doğranmış soğanları, yeşil biberleri, domatesi, kıyılmış maydanozu, 1 diş sarımsağı ve karabiber, tuz, limon suyu ile karıştırın. Hazırlanan bu malzemeyi balıkların üzerine yayın defne yapraklarını üzerine koyarak fırında 10-15 dk pişirin.

 

4.jpeg

 

Hamsi Köftesi

 

1/2 kg hamsi

2 kahve fincanı un

1 demet maydanoz

1 çay kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı kekik

1 adet kuru soğan

2 adet yumurta

Sıvı yağ (yeterince)

tuz , karabiber

sumak

 

Yapılışı

 

Hamsilerin kafalarını kopararak fileto şeklinde ayıklayın. Ufak parçalar şeklinde doğrayınız. Maydonozları yıkayın, soğanları rendeleyin ve diğer malzemelerle birlikte hamsiyle karıştırıp harmanlayın. Yumurtaları çırpın ve ilave edin. Elde ettiğiniz harmanı ufak toplar şeklinde yuvarlayın ve kızgın yağda pişirin.

aıntı

Share this post


Link to post
Share on other sites

işte benım balıgım :Dagzımın suyu aktı yaw memlekettede ne yaparlar tatlısı harıc onu sevmıyorum

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Beray.

Bütün hepsi harika görünüyor...Bende biraz önce hamsi tava yedim...:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

mangalda 5 kilo olsa ekmeksiz yerim vallaha bide salata offfffffffffffffffffff yarın yaptırayım canım çekti ya. kendi yazdığıma ağzım sulanıyo :D:D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...